dinsdag 23 juni 2015

Naar Cuenca

21 juni 2015

Deze ochtend namen we afscheid van onze Engelse buren en daarna van de dame uit Bree. Om 10:30 uur reden we richting Toledo via een heel dorre hoogvlakte waarboven geregeld roofvogels cirkelden. Om 11 uur reden we Castilla y la Mancha binnen. Hier en daar zagen we in die uitgestrekte vlakte verlaten en vervallen gebouwen. Waarschijnlijk liggen die langs vroegere wegen: hier in Spanje worden nog steeds maar wegen bijgemaakt (en mijn landkaart blijkt hopeloos verouderd).  Al die wegen bieden trouwens geen enkele schaduw (de enkele olijfbomen langs de weg zijn nog veel te klein). Als we willen halt houden voor een snelle picknick moeten we een “via de servicios” nemen die ons voert naar het dichtstbijzijnde dorp waar we dan nog moeten zoeken naar enige schaduw.  We verliezen zo ettelijke minuten omdat we zoveel kilometers extra rijden.

Vlak voor Toledo ging het richting Aranjuez, dan Valparaiso de Abajo, de puerto de Cabrejas waarna het landschap wat groener werd, en om 14:45 uur kwamen we aan in Cuenca. Het was nog even zoeken naar de camping die we om 15 uur bereikten. De camping zelf herkende ik niet meteen, wel het imposante sanitaire gebouw.

We waren vrij snel geïnstalleerd op een schaduwrijke plek (is nodig, want het is hier ook rond de 33°C) en hebben Nederlandse buren die in Spanje (Costa Blanca) wonen.

Na onze installatie gingen we meteen een biertje drinken. De bar zat vol Spaanse families (ik vergat trouwens te vertellen dat ook in Plansencia vrijdagavond hele families waren aangekomen op de camping, duidelijk om het weekend samen door te brengen). Hier dus hetzelfde: oma’s, opa’s, kinderen en kleinkinderen zaten luidruchtig te praten op het barterras.

Het is nu 18:15 uur. Straks eten we bij de tent en doen het voor de rest rustig aan deze avond. Morgen een bezoek aan Cuenca.

Ik geraak hier wel niet online en weet dus niet wanneer ik dit zal kunnen posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten