dinsdag 23 juni 2015

Naar Denia

Het werd een vrij korte rit: we vertrokken iets over 10 uur en kwamen, na twee behoorlijk lange haltes (onder andere voor een picknick) in Denia aan om 14 uur. We reden eerst richting Valencia, langs wijngaarden, vlaktes, bergen, mooie rotsformaties, een embalse en sloegen op een bepaald moment af richting Alicante. Kort nadien zagen we aan onze linkerkant de Middellandse zee en we volgden een bergketen waarvan ik de naam niet gevonden heb.

De receptie van de camping was gesloten, dus gingen we eerst onze boodschappen doen en een biertje drinken aan de haven. Normaal gezien bezoeken we zelden of nooit een kuststad maar sinds we Denia kennen (dankzij de schoonouders van onze dochter) komen we hier af en toe met veel plezier naartoe. Het is een aangenaam stadje en ik hou van de geur van de zee (alleen vind ik kuststeden vaak veel te druk; hier valt dat goed mee).

Het was hier rond de 30°C, maar een koel briesje zorgde dat het heel aangenaam aanvoelde.

Om 16 uur schreven we ons in op de camping. Hij  staat me minder aan dan twee jaar geleden. Dat wil zeggen: we kregen deze keer een plek aangewezen en die is veel minder ruim dan degene die we toen zelf kozen en ligt veel verder van het sanitair.

Zodra we geïnstalleerd waren en nadat ik een wasmachine had laten draaien, namen we de bus naar de havenbuurt, waar we een “tapa”aten, zo copieus dat het voor ons voldoende was als avondmaal: niertjes al Jerez voor Roger en gamba’s al ajillo voor mij. Daarbij een fris biertje. Tijdens ons etentje begon het ineens zo hard te waaien dat ik vreesde dat het zou regenen (onze kleren hingen immers te drogen bij de tent). Het bleef echter droog.

Daarna nog een wandeling door de stad en een glas witte wijn waar we olijven bij kregen. Uiteindelijk de bus van 21 uur teruggenomen naar de camping.

In de verte horen we muziek: ik hoorde op de radio dat deze nacht het begin van de zomer wordt gevierd (San Juan). Straks zal er wel vuurwerk worden afgeschoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten