maandag 29 juni 2015

We willen naar Oloron Sainte-Marie en belanden in Eymet

28 juni 2015

Al vaak waren we in het terugkomen uit Spanje door het stadje Oloron Sainte-Marie gereden. Telkens vonden we het mooi en dit jaar besloten we daar te gaan kamperen (na eerst opgezocht te hebben of er wel een camping was).

We vertrokken om 10:30 uit Huesca en reden richting Jaca via een immense vlakte waarboven geregeld roofvogels cirkelden. Vrij kort daarna slingerde de snelweg zich een imposante sierra in. Parallel met de weg die we volgden zag ik soms resten van vroegere wegen en tunnels: nieuwe wegen bouwen (met Europees geld?) lijkt wel een nationale bezigheid in Spanje!:-)

We reden door de tunnels van Monrepos (waardoor ik geen zicht meer had op de spectaculaire bergen) en  kwamen terecht in een hoogvlakte omringd door heuvels, met aan de horizon de besneeuwde toppen van de Pyreneeën.  Iets voorbij Jaca en Canfranc reden we de tunnel van Sompost binnen (9 kilometer). We kwamen eruit in Frankrijk. Via een smalle bergweg waar de rotsen soms tot vlak boven de auto hingen, kwamen we terecht in de groene vallei van Aspe.

Na een picknick (eieren en fruit) en nadat we enkele bergdorpjes waren gepasseerd, kwamen we aan in Oloron.

Die stad bleek veel groter dan we vroeger dachten in het voorbijrijden en de camping vonden we maar niet.

Na een klein halfuurtje rondtoeren vonden we hem om 13:30 uur, maar de receptie bleek gesloten tot 16 uur.  Uiteraard hadden we kunnen doen zoals in Denia, maar Oloron kennen we helemaal niet: waar rustig iets gaan drinken terwijl we weten dat de auto veilig op een parkeerplaats staat?

We reden dus verder richting Miramont de Guyenne (departement Lot et Garonne). Daar vonden we de camping te ver van de stad gelegen.

Ik had op de kaart gezien dat we niet heel ver meer waren van Eymet (en onlangs vroeg ik me nog af of we nog ooit in die bastide zouden geraken).

Een klein halfuur later, om 17 uur,  reden we hier de camping binnen. Het was  33°C volgens een plaatselijke thermometer.

We zitten nu in de Dordogne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten