woensdag 10 juni 2015

Sancerre

Vroeg deze ochtend werden we, zoals altijd op deze camping, gewekt door het “suskewiet” van de vinken. Van het ochtendgloren tot de late avond laten die hun lied horen. Wat me toch niet belette  weer in slaap te vallen tot een deftiger uur. Het was zonnig en de wind was zo goed als gaan liggen.

Na de brunch reden we via kronkelige wegen, langs een woud, kleine, soms reeds bekende, dorpen, uitgestrekte velden, weiden en wijngaarden naar Sancerre.

A6103421

A6103418 Foto’s Roger

We klommen tot in het centrum van de stad waar we een paar uur flaneerden. De donjon en de “maison des Sancerres” bezochten we echter niet. Ik vond de toegangsprijs veel te hoog.

A6103428

A6103431

A6103434

A6103436 Foto’s Roger

Uiteraard wilden we ook een Sancerre-wijn proeven, en ik had wat honger. De restaurantjes boden wel lekkere gerechten aan (onder andere kalfsniertjes) alleen moest je telkens een menu nemen en dat is voor mij te copieus, zeker ‘s middags. Dus dronken we op een terrasje een heerlijk glas wijn met een klein kaasassortiment.

A6103441 Foto Roger

Uiteindelijk reden we terug naar Aubigny, waar we onze boodschappen deden en nog een biertje dronken op een terras. Het viel ons daar op, net zoals in Sancerre, dat veel mensen een Grimbergen van het vat dronken. Veel volk weer op dat uur vlak voor het avondeten, en iedereen leek iedereen te kennen. Er vielen enkele regendruppels maar daar bleef het bij zodat we na ons avondeten bij de tent (nog eens slaatjes, tomaten, rillettes, eitjes en deze keer kikkererwten) onze avondwandeling rond de vijvers konden maken (een reiger deed daar heel druk!) en rond de camping met zijn enorm grote percelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten