zaterdag 27 juni 2015

We puffen in Huesca

Omdat het morgen zondag is, deden we vandaag onze boodschappen in de Simply. Daar konden we de auto immers parkeren en dus etenswaren voor twee dagen indoen, wat onmogelijk is als we te voet naar de Mercadona gaan.

Daarna gingen we even wandelen in de stad. Het was al erg warm (van twee thermometers gaf de ene 35°C  en de andere 37°C rond 14 uur; het zal dus tussen de twee temperaturen zijn geweest).  We zagen geregeld een volledig “ingepakte” moslima voorbijwandelen en Roger zei telkens: ‘Ik hoop dat ze het lekker warm heeft’.  Kort daarop kwamen opgedirkte Spanjaarden aangewandeld. Het was duidelijk dat ze zich voor een bruiloft hadden uitgedost, de vrouwen in hun mooiste lichte jurken, de mannen in een pak. ‘Die zullen het ook lekker warm hebben’, zei ik tegen Roger.

We kregen dorst en ik honger. Een bar bood empanadillas met tonijn en tomaat aan en, hoewel zulk gerecht te veel “snelle koolhydraten” bevat, wilde ik het na jaren nog wel eens proeven. Heel lekker maar schandalig duur: 1,30 euro voor een minuscuul pasteitje. Ons biertje kostte 2 euro. Op de hoek van de straat stond een bedelaar en het viel ons op hoe weinig hij kreeg toegestopt. De meeste mensen liepen hem straal voorbij.

Rond 15 uur trokken we via het park terug naar de  camping: het werd echt te warm.

Rond 18 uur liepen we terug naar het centrum waar de mensen weldra aan hun avondwandeling begonnen. We dronken nog een biertje terwijl er even een opvallend warme wind opstak.

Voor deze avond hadden we weer gazpacho en een sla van allerlei zeevruchten, paprika’s, augurken en uien gekocht. Ik moest dus  niet koken en daar was ik blij om, want het bleef drukkend warm tot ongeveer een half uur geleden (het is nu 21:30 uur).
Naast ons arriveerde een enorm grote caravan, getrokken door een Land Rover. Die mensen hebben langer dan een uur gedaan over hun installatie. Dan boffen wij met onze tentjes!

Morgen gaan we naar Frankrijk… maar volgens het Internet trekt de hitte naar het Noorden! :-(

4 opmerkingen:

  1. de hitte zou ook naar hier komen, voor donderdag geven ze zelfs 34°! Veel te warm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is nooit goed hé..... De ene verlangt zon en warmte.... Komen er enkele dagen iets te warm en een mens klaagt weer.... Te warm, te koud, te vochtig..... Altijd iets.... Blij dat de zon even erdoor komt en ons opwarmt....daarna regen en onweer en wordt er weer geklaagd....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo is het inderdaad, Françoise, maar boven de 35°C in de schaduw vind ik echt te warm. Is trouwens niet ongevaarlijk voor sommige mensen!
    Kusje.

    BeantwoordenVerwijderen