dinsdag 16 juni 2015

Naar Plasencia

16 juni 2015

Hoewel we oorspronkelijk nog een dag in Segovia wilden blijven, bleek het deze ochtend zo koud te zijn, dat we besloten verder te reizen… Naar Plasencia.

We reden richting Avila, nog een stad die ik graag zou nog eens zou willen bezoeken maar de laatste keer dat we er naartoe wilden, bleek dat er geen camping meer was.

Boven de immense vlakte waar we door reden, vlogen geregeld heel grote roofvogels in de donkere lucht (nee, ik denk niet dat het arenden waren). Pas rond 12 uur begon de hemel op te klaren, maar tijdens onze picknick kon ik nog heel goed een vestje verdragen.

Om 13 uur verlieten we de vlakte en begonnen we te klimmen tot aan de pas van Villatoro (1356 meter). Daarna volgde een steile daling naar een vrij dor dal met heel magere koeien in de verschroeide weiden. In het voorbijrijden zag ik in het dorpje Piedrahita dat het amper 18°C was.

In een ander dorp, Maria de los Caballeros, zagen we voor het eerst ooievaars op een kerk. We reden verder tussen twee sierras en om 13:55 uur reden we Extramadura binnen. Weer een pas en daarna een daling langs bochtige wegen tot in de vallei van de Rio Jerte, de “kersenvallei” zoals Roger en ik die noemen, omdat de ene kersenboomgaard de andere opvolgt. Links en rechts nog sierras, geregeld roofvogels en een lucht die steeds blauwer werd, met hier en daar een witte wolk.

Om 15 uur kwamen we aan op de camping Monfragüe in Malpartida de Plasencia. In de receptie werden we verwelkomd door de dame uit Bree die ons omhelsde nadat ze had uitgeroepen: ‘Ha, jullie zijn er weer!’

Het was warm, maar veel draaglijker dan vorige keren dat we hier waren. Volgens de  Limburgse receptioniste 26°C in de schaduw. Na enkele familienieuwtjes te hebben uitgewisseld, gingen we ons installeren en daarna een biertje drinken op het terras van de bar-restaurant. We hebben al gezien dat het menu (9 euro voor twee gerechten en een dessert, een fles wijn en een fles gaseosa) voor deze avond meevalt. We zullen dus daar gaan eten.

In afwachting hebben we een wasmachine laten draaien (en ga ik seffens onze kleren te drogen hangen), hebben we wat gerust, de vele blauwe eksters en de overvliegende roofvogels bewonderd en gelezen.

De verbinding met het Internet is hier wel precair. Ik probeer straks dit te posten vanop het terras maar het is niet zeker dat het zal lukken.

Ik hoop dat we hier een poosje zullen blijven… En van hieruit Càceres bezoeken. Dat laatste hangt wel van Roger af, want het is toch 75 km rijden, dus 150 km heen en terug!

‘s Avonds

Ik at deze avond voor 9 euro een salmorejo, gemarineerd varkensgebraad met frieten (eigenlijk enkel 2 frietjes om te proeven) en kreeg als dessert 2 appels die ik bewaar voor morgen. Daarbij kregen we (in de prijs inbegrepen) 1 fles tafelwijn en 1 fles gaseosa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten