maandag 31 augustus 2015

Huishouden

Na een paar huishoudelijke taken en andere werkjes deden we vandaag onze boodschappen. Eerst zochten we verder naar golfplaten die geschikt zijn voor dat dak. We reden zelfs tot in Bergilers, over de taalgrens (en werden er in die handel te woord gestaan in het Nederlands!).

De golfplaten die we zoeken blijken nergens meer te vinden: ze zouden zelfs niet meer gefabriceerd worden.

De gewone wekelijkse boodschappen deden we deze keer in Heers: ik had immers niet veel nodig.

Aan de ingang van AD-Delhaize kwam ik een buurvrouw met haar zoontje tegen. We praatten een poosje (nee, echt geen geroddel, dat ben ik niet gewoon van die Italiaanse buurvrouw die heel goed Nederlands spreekt) over onze kinderen, ons werk enzovoort. Zij  werkt maar haar man is werkzoekende na het faillissement van het bedrijf waar hij tewerk was gesteld: geen gemakkelijke situatie, zeker niet als je een lening voor een huis moet afbetalen.

Ineens zegt die vrouw tegen me: ‘Ik wil wel werken (onder verstaan: al is het zwaar voor me) maar ik vind het niet normaal dat vluchtelingen meteen een leefloon krijgen zonder iets in ruil te hoeven doen’.

Thuis begon Roger meteen de rest van het gras af te rijden en ik maakte van die tijd gebruik om nog even te werken voor de KVLS: hier wacht nog het equivalent van drie grote dozen op archivering (eerlijk gezegd: wat een rommel was dat toch voor ik, jaren geleden al, begon gebruik te maken van  Rogers digitale methode!Glimlach).

Toen Roger terug binnenkwam, was het veel te warm geworden voor een wandeling. Maar kom, een uur gras afrijden betekent ook een uur beweging.

Het was trouwens ongeveer tijd om aan het avondeten te beginnen: met een rest mosselen, champignons en vis heb ik een vispannetje bereid (ik had de room wel vervangen door kokosroom en die smaak vond ik er niet goed bij passen – ik gebruik geen sojaroom meer omdat daarin zonnebloemolie zit, met te veel omega 6 vetzuren voor Roger, en voor iedereen trouwens) en daarvoor een soep met allerlei restjes. Die soep was niet echt slecht – Roger, de soepliefhebber, nam er zelfs twee keer van - maar leek een beetje op de soep die Roger in Bourges kreeg vorig jaar. Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten