donderdag 20 april 2017

Babysitten na een vergadering van werkgroep WO I

Om 9 uur deze ochtend vergadering van de werkgroep WOI. Ik was maar half wakker (tja, Roger en ik zijn nachtraven en de laatste dagen zijn we - voor ons doen - vrij vroeg opgestaan na toch lange nachten - nachtraaf Hendrik was immers ook hier - en deze ochtend moesten we, niet uitgerust van de vorige dagen, nog vroeger opstaan). Weer een vruchtbare vergadering, dat wel.

Daarna reden we naar het Leuvense om Eva af te halen bij onthaalmoeder Lutti. Deze keer wilde Eva niet perse bij Lutti blijven: ze liep heel gewillig mee naar de auto nadat ze ons eerst van alles had aangewezen en daarbij telkens iets had "gebrabbeld". Gelukkig begreep Lutti telkens wat Eva bedoelde, herhaalde ze in begrijpelijke woorden een deel van Eva's zinnen zodat wij gepast konden reageren.
En dat leek ons meisje echt te appreciëren! Tot aan haar dutje om 14:40 uur heeft ze enthousiast zitten (of staan) "praten".
En... (nogmaals gelukkig): ze maakt er de nodige gebaren bij zodat ik meestal wel begrijp wat ze bedoelt.

Dat zij ongeveer alles begrijpt is duidelijk: ik zei bijvoorbeeld tegen Roger rond 14:35 uur: 'Zou Eva niet naar bed moeten gebracht worden?' (ze lag half te slapen op mijn schoot nadat ik weer - op haar verzoek - uit een boekje had voorgelezen). Eva zei: 'Ja!' en liep naar het hekje voor de trap naar de verdieping. 'Ja maar ik ga toch eerst jouw pamper verversen', zei ik toen. En Eva veranderde van koers: ze liep naar de kamer waar de luiertafel staat.
Nog straffer is dit, wat Roger me later vertelde (ik was toen bezig met Elena, Matthias en buurmeisje Anna): hij had gevraagd aan Eva: 'Waar zijn jouw schoenen?' en Eva wees haar schoenen aan. Daarna vroeg Roger: ' Waar zijn mijn schoenen?' En Eva wees zijn schoenen aan!

Terwijl ze haar dutje deed, ging Roger Elena en Matthias halen. Die thuis, na een drankje en een stukje paasei, in de speelkamer een "stad" begonnen te bouwen.


Eigen foto's
Buurmeisje Anna kwam ook spelen, ze werkten nog even voort aan de "stad" maar daarna wilden Anna en Elena in de tuin spelen. Matthias verkoos verder te spelen met "de stad" maar rond 17:15 uur vroeg hij of hij naar een filmpje mocht kijken.

Eva werd wakker en ik moest Roger wakker maken (hij was in slaap gevallen in de salon; ikzelf had ook geregeld de neiging om in slaap te vallen vandaag maar dat kon ik me niet permitteren) zodat hij Eva uit haar bedje kon tillen.

Eva at (heel goed en bijna helemaal zelfstandig) haar fruitpap en kort nadat onze dochter thuiskwam begonnen zij en ik aan het avondmaal.

Na het avondeten zijn Roger en ik naar huis vertrokken ('Ik zal jou missen morgen', zei lieve Matthias die, na enkele filmpjes te hebben bekeken, weer bezig was met "de stad" toen ik hem een kus gaf).

Onderweg naar huis viel ik in slaap!

Thuis heb ik snel de belangrijkste mails beantwoord, een paar uur voortgewerkt aan "ons" boek en daarna verder gekeken naar "The King's Speech".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten