donderdag 27 april 2017

Vrij drukke dagen voor het weekend

Gisteren heb ik, buiten nog wat schoonmaken en het lezen van eindelijk een nieuwe brief van Matadi-vriendin zonder PC, voor mijn doen heel veel tijd aan telefoon doorgebracht. Eerst met Hendrik en daarna met onze Matadi-vrienden Lily en Roger die dat duidelijk heel fijn vonden. Ik wilde daarna naar Jan Gerits bellen toen ik een mail kreeg van hem. Hij zal zorgen voor een gezamenlijk antwoord op dat onaangenaam bericht van het KVLS-bestuur.

Toen Nany hier was, vroeg ze me op een bepaald moment: 'Wanneer maak jij jouw ruiten eigenlijk schoon?' waarop ik antwoordde: 'Als ik tijd heb, één à twee keer per jaar'.Wel, gisteren dacht ik daar eindelijk nog eens even tijd voor te kunnen maken, maar dat bleek helaas niet het geval. Na ons avondeten en mijn uurtje lectuur in de relax moest ik immers nog enkele teksten nalezen voor de werkgroep WO I.

Deze ochtend, vergadering van 9 tot 11 uur (althans wat Roger en mij betreft, de anderen zijn langer gebleven). Daarna reden we naar het Leuvense.

Weer wilde Eva eerst bij onthaalmoeder Lutti blijven. Eens in de auto begon ze echter volop te "babbelen". Het is echt een geluk dat ze meestal aanwijst waar ze het over heeft, want juffrouw kan nu heel boos worden als ze merkt dat je haar niet begrijpt!
"Thuis" wilde ze uiteraard mee-eten, hoewel ze pas had gegeten bij Lutti. Daarna een beetje spelen (vooral met alles wat muziek maakt... en met de speelgoedmicrofoon in de hand zelf "zingen"). Maar weldra kroop ze weer op mijn schoot en viel daar bijna in slaap.
We brachten haar dus naar bed.

En... mijn rug heeft geluk gehad: ze werd wakker vlak voordat Roger met Elena en Matthias van de school terugkeerde (ik hoorde het aan haar muzikaal uiltje dat ze aan de gang had gezet).
Roger tilde Eva dus uit haar bedje, Elena en Matthias overvielen me met verhalen over school, ik deelde drank, koekjes en appelpartjes uit en buurmeisje Anna kwam spelen. Eva at (zelfstandig) een klein beetje fruitpap maar verkoos duidelijk appel en koek.

Deze avond moest onze dochter lesgeven, dus hielp ik onze schoonzoon het avondmaal klaar te maken (ik verwerkte een rest bloemkool tot soep, hij maakte pesto, we kookten spaghetti en hij bakte een varkenshaasje). De kindjes hebben heel goed gegeten... en ik uiteraard weer (weinig) pasta!😞

Toen Elena en Matthias in bed lagen en terwijl Eva nog een fles melk kreeg, zijn Roger en ik terug naar Haspengouw gereden, waar we nog heel even hebben gewerkt voor de werkgroep WO I.

Morgen verwachten we bezoek waar ik naar uitkijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten