dinsdag 11 april 2017

Kurkuma in mijn "bechamelsaus"

Nadat ik vandaag onze badkamer en de verdieping plus de trap en de hal een beurt gaf, wilden we onze wekelijkse boodschappen doen toen ik met de post een bericht kreeg dat we vanaf morgen 3% vermindering krijgen op onze aankopen bij Colruyt. Vermits we sommige zaken uit mijn boodschappenlijst bij Colruyt zullen kopen, besloot ik onze boodschappen tot morgen uit te stellen. We kochten enkel wat we vandaag nodig hadden in onze plaatselijke winkel.

Ik merkte daar een bokaal op met kaassaus voor gegratineerde gerechten. Omdat ik zelf gegratineerde flageolets wilde klaarmaken, bekeek ik de ingrediënten. Uiteraard zat de infectiebevorderende zonnebloemolie erin (tja, die kan natuurlijk heel hoge temperaturen aan, terwijl de omega-3-rijke olies niet te fel mogen verwarmd worden), naast melksuiker en andere spullen die eindigen op "ose" (=suiker). Maar ook kurkuma (bedoeld om er wat kleur aan te geven of als tegenwerking tegen de vele omega-6 vetzuren van de olie?).

Toen we terug thuis waren (en nadat ik aan telefoon gedurende bijna één uur heb gefilosofeerd over "de zaken van het leven" met Hendrik), zei ik tegen Roger dat ik deze avond ook kurkuma aan onze saus zou toevoegen. We vroegen ons eigenlijk wel af of dat een goed idee was, maar ik wilde het echt proberen.

Na nog een mooie maar vrij koude wandeling van een dik uur in Heks (jammer genoeg geen foto's gemaakt) zorgde ik dus voor dat avondeten. Onze kaassaus (eigenlijk een "bechamelsaus" met kaas die ik klaarmaak zonder melk, wel met het kookvocht van de groenten) zag er ongewoon maar smakelijk geel uit (dankzij die kurkuma) en was bijzonder lekker! Ik onthou dus: voortaan kurkuma toevoegen!

Vandaag ook Nany proberen te bereiken (tevergeefs) en deze avond nog heel veel soldatenverhalen nagelezen, plus enkele mails beantwoord. Weer een (te) goed gevulde dag dus!😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten