zaterdag 1 april 2017

Een spirituele wetenschapper: Jean-Jacques Crèvecoeur

'Ik ga Roger nu voorstellen onze dagelijkse wandeling te maken,' zei ik tegen Nany toen ik vandaag van haar afscheid nam na ons lang telefoongesprek.
Daarna keek ik naar de tuin en zag ik dat het miezerde.

'Ach, we zullen maar in Sint-Truiden wandelen,' stelde Roger voor. En hij wist goed waarom: onze eerste halte was aan de Kringwinkel waarbinnen we uiteraard geen last hadden van de motregen!

Daarna wandelden we toch nog een klein uur in Sint-Truiden zelf. Er zijn daar buurten met heel mooie huizen en toch vond ik het niet zo'n aangename wandeling: die regen!
Maar kom, Roger heeft zijn beweging gekregen.

Deze avond, na het avondmaal (preisoep en daarna niertjes "al Jerez" voor Roger en omelet-tomaat-ui-look voor mij), mijn uurtje lectuur op papier (na een ontgoochelende Nicolas Ségur, nog een verhaal van Clem Schouwenaars) en het beantwoorden van enkele mails, kon ik eindelijk kijken naar een interview met Jean-Jacques Crèvecoeur.

Jean-Jacques Crèvecoeur bewonder ik al lang (omwille van zijn spirituele dimensie als wetenschapper, omdat hij de zaken zo eenvoudig kan uitleggen - je moet er wel Frans voor begrijpen - en omdat hij zegt dat hij nu altijd zijn intuïties volgt). Ik vond het trouwens een uiterst boeiend interview, dat jullie eventueel hier kunnen bekijken. Op minuut 39 legt hij bijvoorbeeld uit hoe hij een "idee" onderscheidt van een intuïtie. En dat gevoel herken ik!

Een detail viel me onmiddellijk op: net als wij heeft hij televisie verbannen uit zijn huis maar... in tegenstelling tot mij leest hij zijn mails pas 's avonds (en dat zou op zich geen slecht idee zijn voor mij... als niet de vertaalaanvragen ook via mail binnenkwamen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten