zondag 9 april 2017

Verrassingsbezoek aan Nany

Gisteren had Hendrik onze hulp voor iets nodig. Roger en ik trokken dus via de drukke E313 naar het Antwerpse.

Vermits we toen toch in haar buurt waren, belden we daarna naar mijn moeder Nany: of ze vrij was en wij welkom.
Dat waren we en bij aankomst bij haar besloten we "een terrasje te doen". Zij en Hendrik raadden ons "Den Trol" aan.
Dat bezorgde Roger zijn dagelijkse wandeling (en ons ook uiteraard),

Gezellig was het wel, ons bijpraten op het terras van Den Trol, en de bierprijzen vielen ongelooflijk mee! Maar eigenaardig genoeg vindt Nany het "damptoestel" van Hendrik en mij minder "tof" dan gewone sigaretten?!
Ik belde even naar onze Matadi-vrienden Roger en Lily om te vragen of we elkaar konden ontmoeten, maar dat bleek jammer genoeg niet mogelijk.

Hendrik en Nany


Foto's Roger
Na snelle boodschappen deden we ons bij Nany tegoed aan gerookte zalm, rauwkost en een paar flessen uitstekende wijn. Hendrik verliet ons rond 23:30 uur, nadat Roger -  als antwoord op het felle aandringen van Nany en waarschijnlijk in de hoop mij plezier te doen hoewel ik mijn oogdruppels niet bij me had en gisterenavond eigenlijk wilde verder werken aan het boek over de Grote Oorlog (maar voor dat laatste was het toch al te laat) - had besloten dat we bij Nany zouden blijven slapen. Wat Nany uiteraard enorm plezier deed en Roger de kans gaf zelf ook meer dan één glas van die heel lekkere wijnen van Nany te proeven.

Deze ochtend zijn Roger en ik na het ontbijt terug naar Haspengouw gereden. Weer langs die E313 waar ik echt supernerveus word door het drukke verkeer. Voeg dat bij de geregelde hoofdpijnscheuten vooral boven mijn rechteroog (te hoge oogdruk: ik heb gisteren immers mijn oogdruppels niet gekregen) en je begrijpt dat ik niet in een opperbest humeur was. Kwam daar nog bij dat we onderweg op de radio hoorden over de aanslagen in Egypte. Daar werd mijn humeur ook niet bepaald beter van!

Na een snel middagmaal thuis besloten we onze dagelijkse wandeling te maken (mooi weer dat het was, nog warmer dan gisteren!).

Maar helaas, overal in de buurt (in ons dorp, in de naburige dorpen, in Nieuwenhove, op het Speelhof, enzovoort) ontmoetten we hordes wandelaars en fietsers. Wij besloten dus maar, vermits andere mensen naar de buiten trokken, een stad in te gaan. Dat werd Sint-Truiden... waar het al even druk bleek te zijn!

Afijn, we hebben er toch net geen uur rondgelopen.

Deze avond, na het eten, nog de wasmachine aan de gang gezet (dat wilde ik eigenlijk ook al gisterenavond doen) en nog enkele teksten nagelezen voor het boek van de werkgroep WOI.

Daarna nog een vrij lang telefoongesprek met Hendrik (opvallend vond ik gisteren zijn charmante houding tegenover zijn grootmoeder Nany😏) waardoor ik deze avond ook niet gedaan kreeg wat ik eveneens al gisteren had willen doen: de jongste mail van Bernadette beantwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten