woensdag 5 april 2017

Weer geen foto's

Terwijl Roger deze avond enkele details natrekt voor het boek over de Grote Oorlog en nadat ik een paar mails heb beantwoord, besef ik ineens dat Roger weer geen foto's heeft gemaakt tijdens onze (vrij korte) dagelijkse wandeling.

Het was heel lang geleden dat we nog naar dat bosje tussen Heers en Waremme (Borgworm in het Nederlands) trokken. Echt een minuscuul bosje op de taalgrens, naast de veldweg tussen de twee gemeenten. Aangename wandeling, ondanks de frisse wind.
Alleen kwamen we een volledig vermolmde boom tegen waarvan de stam (weliswaar lichtjes) bewoog in de wind: we besloten toch maar zo snel mogelijk het (slecht onderhouden hoewel er eigenaardig genoeg een fietspad door loopt?) bosje te verlaten en via een lus door akkers en weiden opnieuw de holle weg naar Waremme te bereiken. Daarna was het een poosje flink klimmen voor we terug bij onze geparkeerde auto waren.

Als we met de auto naar Waremme rijden, besef ik nooit dat we zo fel aan het klimmen zijn. En hetzelfde maakten we mee toen we pas uit dat bosje kwamen en uitkeken op Opheers (deelgemeente van Heers): Roger en ik dachten dat we dan zeker ook Batsheers (andere deelgemeente) zouden zien aan de horizon en beseften weer niet dat het dorp door een heuveltje aan ons zicht onttrokken wordt.

Terwijl we langs de holle weg terug naar onze auto klommen en genoten van bloesemde sleedoorns en wilde kerselaars, van het gelach van spechten in de struiken en van het gekwetter van mij onbekende vogels dacht ik wel af en toe even: 'Ik moet Roger vragen minstens één foto te maken, of mijn fototoestel uit mijn rugzak halen' (nee, mijn smartphone maakt geen mooie foto's) maar telkens vergat ik dat te doen omdat ik zo genoot van de rust rondom mij.

Uiteraard reden we daarna even naar Batsheers om ons ervan te vergewissen dat er inderdaad een heuvel staat tussen dat dorp en waar we ons eerst bevonden (we vonden het zelfs nodig daarom daar even rond te wandelen 😉 waardoor Roger zeker zijn beweging heeft gekregen)!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten