dinsdag 4 april 2017

Veel tijd voor mezelf vandaag

Ik nam vandaag onze werkkamer onder handen en dat bezorgde me gedurende een paar uurtjes meer dan voldoende gymnastiek (dankzij onder andere al de rommel die we er accumuleren😟).

Toen ik merkte dat Roger spontaan zijn rommel begon op te ruimen, daarna overging tot het sorteren van alle in de salon opgestapelde tijdschriften, dat hij uitgelezen boeken weer op hun plaats ging zetten in onze bibliotheek, dat hij ettelijke keren naar de verdieping trok om spullen te klasseren en dat hij daarna een oude naaimachine uithaalde en uitprobeerde (eerst leek die niet te werken maar uiteindelijk bleek dat te liggen aan het feit dat Roger veel te oud garen had gebruikt - garen dat nog mijn Marraine had toebehoord) omdat we die machine willen uitlenen aan onze dochter, besloot ik, ondanks het mooie weer, niet aan te dringen op een wandeling.

En heb ik zitten lezen en genieten van al die tijd die ik ineens voor mezelf kreeg. Clem Schouwenaars (ja, nog steeds hij) woonde, zo las ik, een poosje op kamers op de Vlaamse kaai (waar de De Burburestraat, waar wij woonden in Antwerpen, op uitkomt) in een huis zonder elektriciteit. Toen ik auteurs relaas las over zijn werk als leraar, schoot ik dan weer zo fel in de lach dat Roger zich afvroeg wat ik aan de hand had.

Daarvoor had ik even gebeld met dochterlief om bepaalde zaken te regelen voor Pasen. Ik kreeg onder andere Eva aan de lijn (net voor ze voor de eerste keer een ijsje van de ijscoman zou eten) die maar lachte en steeds "ja" zei.

Koken moest ik deze avond niet: we aten restjes.
Na het eten een vrij lang telefoontje met Hendrik (heel slecht nieuws wat betreft de zus van vriendin Sam 😒) die me aanraadde te kijken naar Flashback om deze avond te eindigen.

Ik denk dat ik dat ga doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten