vrijdag 7 april 2017

Een ei gevonden

Ik ga het niet hebben over de tijd die we vandaag besteedden aan het (jawel, oppervlakkig) schoonmaken van het poortgebouw, noch over de aanslag in Zweden (al begint mijn bang vermoeden bevestigd te worden: we zijn nergens meer veilig), ook niet over onze boodschappen in Sint-Truiden (die dus maar als dagelijkse wandeling moesten gelden) en het boekje met Congolese verhalen die we kochten van een Afrikaanse student, verhaaltjes die zo typisch zijn - maar daar zal ik het een andere keer over hebben... als ik het tenminste niet vergeet; ook niet over de uren die we deze avond besteedden aan "het" boek over WOI, en dan vooral Roger die een stukje over de geschiedenis van de militie heeft bewerkt en aangevuld met interessante wetenswaardigheden; en ook niet - hoewel, nu ik toch telkens in het kort zeg waar ik het niet ga over hebben, kan dit ook heel kort - dus wel: ik wilde deze avond kwartelfilets klaarmaken en Roger stelde voor dat te doen volgens mijn recept van "Boeuf Stroganoff". Wel, dat bleek een uitstekend idee en paste perfect bij onze knolselderpuree!

Maar... ik wilde het dus eigenlijk hebben over een ei.
Na het avondmaal, tijdens mijn uurtje lectuur op papier, ging Roger de rest van het gras afrijden.

Hij kwam echter heel snel terug naar binnen... met een ei. Een vers gelegd kippenei, gevonden aan de rand van ons terras, in het gras (nee, we hebben geen gazon). Wij hebben geen kippen maar ik herinnerde me dat ik al enkele avonden, terwijl ik aan mijn pc zat, een kip meende te horen achter mij (ik zit met mijn rug naar het raam dat uitkijkt op het terras). Ik hechtte daar telkens niet veel belang aan, bezig als ik was met andere zaken. Nu echter viel mijn euro: waarschijnlijk zit er in onze tuin een verdwaalde kip.

In het vervolg moet ik dus meer aandacht schenken aan het geluid dat ik geregeld hoor (hoewel, deze avond laat - het was al donker - hoorde ik het weer, we zijn gaan kijken maar vonden geen kip), want het is misschien een kip van buurvrouw Godelieve!

O ja, toch ook nog even dit: een vriend werd vandaag geopereerd en zijn vrouw mailde zopas dat alles goed is verlopen!

1 opmerking:

  1. Ik blijf elke avond, tussen 21 uur en 21:30 uur - maar vandaag was het zelfs 21:45 uur - een kip horen in de tuin. Roger echter denkt dat het een gans is.

    BeantwoordenVerwijderen