zondag 22 oktober 2017

Erfgoedjaarmarkt

We gingen deze middag naar de erfgoedjaarmarkt in de begijnhofkerk van Sint-Truiden. Zoals telkens heel interessante zaken gezien maar vandaag hebben we kunnen weerstaan aan de verleiding om boeken te kopen.
Veel kennissen ontmoet en zoveel gepraat dat we zelfs vergaten foto's te maken.
Het leukste: op een zeker ogenblik werden we aangesproken door een vroegere kameraad van onze dochter. Ze had hem leren kennen tijdens opgravingen, als ik me niet vergis in 1997. Hij is nu, op zijn veertigste,  voorzitter van een heemkundige kring in Limburg.
Samen hebben we herinneringen opgehaald, onder andere aan zijn bezoeken in Antwerpen en aan ons vroeger huis, aan zijn bezoeken hier, met barbecue en bezoek aan de leemgrotten van Vechmaal. Lang geleden allemaal!

Daarna dronken Roger en ik nog een biertje in een cafeetje in Sint-Truiden, waar ik de mensen heb geobserveerd en voor de zoveelste keer heb vastgesteld dat als mensen een conversatie navertellen, ze vaak een toneelstukje opvoeren.

Deze avond, vlak na het avondmaal, een telefoontje van Nany die naar een monoloog was gaan kijken met onder andere tante José.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten