vrijdag 6 oktober 2017

Huishouden

Vandaag samen iets meer dan twee uur (dus meer dan vier uur werk) besteed aan het schoonmaken van de "bibliotheek".
Dat ligt natuurlijk gedeeltelijk aan het feit dat daar veel te veel staat (onder andere boeken in dozen opgestapeld - Roger zou boekenrekken moeten bijmaken maar wanneer vindt hij daar de tijd voor? - en speelgoed).
We hebben na dat werk vrij veel spullen, die we al jaren niet meer gebruikten, naar de Kringwinkel gebracht en zijn er met amper één boek buitengekomen.😏

Eigen foto
Toen we terug thuis waren (geen wandeling vandaag: het begon te regenen toen we de Kringwinkel buitenkwamen en het regende nog steeds nadat we nog even vlees kochten voor de volgende dagen) kreeg ik vlak voor ik wilde beginnen te koken een lang telefoontje van Nany die me vertelde wat ze gisteren na ons vertrek nog hadden gedaan.

Na ons avondmaal moest ik nog een wasmachine aan de gang zetten en daarna die was te drogen hangen.
Het houdt maar niet op, dat huishoudwerk!

Ik had ergens gelezen (online, er zijn blijkbaar geen uitnodigingen verstuurd en je moest - gelukkig - ook niet inschrijven) dat deze avond Ivo Konings en Willy Nelissen een gezamenlijke dichtbundel presenteerden.

We zijn er niet naartoe gegaan hoewel we daar waarschijnlijk vrienden en kennissen zouden ontmoet hebben: het was in Hasselt te doen, een stad die we niet met de bus kunnen bereiken 's avonds en waar de auto parkeren geen kinderspel is, het begon vrij vroeg voor ons en, om helemaal eerlijk te zijn, Roger en ik hadden echt nood aan een rustige avond onder elkaar, zonder geleuter van mensen die vaak zelfs niet naar elkaar luisteren.

2 opmerkingen: