donderdag 10 februari 2022

Ze houden vol!

Veel te doen vandaag maar uiteindelijk toch veel bezig geweest met het opzoeken of Luc Montagnier nu wel of niet overleden is. Ik had daar gisteren (of was het eergisteren?) immers iets over gelezen op de sociale media maar nergens in officiële kranten. Vandaag las ik in enkele Franse kranten dat die wetenschapper van net geen 90 jaar inderdaad overleden is. Ik weet het, hij werd de laatste tijd verguisd - hoewel hij een nobelprijs heeft gekregen voor, als ik me goed herinner, het ontdekken van het Hiv-virus. Maar ja, hij was heel oud maar vooral... hij durfde het aan begane paden te verlaten, en, zoals ik Didier Raoult hoorde zeggen, als wetenschapper, gevestigde "waarheden" constant in twijfel te trekken. 'Echte wetenschap twijfelt voortdurend', hoor ik dat soort mensen vaak herhalen maar tegenwoordig mag dat blijkbaar niet meer. Maar Montagnier blijkt dus inderdaad niet meer van deze wereld te zijn.

Ik hoorde en las vandaag ook veel over dat vrachtwagenkonvooi. En dat die manifestatie - uiteraard is het al lang uitgegroeid tot een algemene manifestatie, met ook auto's, campers en zo - serieus gehinderd zal worden. Maar blijkbaar houden ze desondanks vol. Ik viel immers deze avond, vlak voor het slapengaan, op deze streaming van een aankomst in Lyon!

2 opmerkingen:

  1. Ook de officiële kranten hier in België schrijven over het overlijden van Luc Montagnier hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, nu wel maar (volgens mij) niet vlak na zijn overlijden. Nu weet ik echter dat er even twijfel bestond over dat overlijden.

      Verwijderen