zondag 3 april 2022

L'amica geniale

Lang geleden viel ik per toeval (ik weet zelfs niet meer hoe of waar) online op de eerste aflevering van het eerste seizoen van die serie. Ik vond het uitermate boeiend maar heb toen nooit het vervolg ervan gevonden. Onlangs hoorde ik (weer toevallig) van iemand dat de VRT het derde seizoen ervan zou uitzenden. Ik ging even kijken op "VRT Nu" en vond er alle afleveringen van seizoen één. Ik begon tussen al mijn andere activiteiten door ernaar te kijken en merkte al gauw dat seizoen twee ook beschikbaar was op "VRT nu". Ik ben nu ongeveer aan de helft van seizoen twee geraakt en hoop dat ik daarna zal kunnen kijken naar dat derde seizoen waar anderen nu kunnen naar kijken op hun televisie. Wij hebben immers geen tv en meestal hindert me dat helemaal niet maar soms ben ik wel blij dat ik een pc heb waarmee ik naar die televisiewebsite kan gaan!

Ik vind "L'amica geniale" gewoon een schitterende serie! Sterk verhaal, prachtig acteerwerk en voor zover ik daar kan over oordelen, knap verfilmd!

Ik moet toegeven dat ik daardoor het nieuws minder volg de laatste dagen en vandaag, omdat ik toevallig weer eens naar het journaal keek, ineens pijnlijk met mijn neus werd geduwd op wat er gaande is in Oekraïne! Vreselijk! En ondertussen zit ik maar te kijken naar een mooie serie terwijl onze kachel aangename warmte verspreidt (en ik weet dat morgen Roger weer zelf voor het stofzuigen zal zorgen)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten