dinsdag 12 april 2022

Didier Raoult over wat er gebeurd is

Vandaag had ik eindelijk een afspraak op de bank in verband met de rekening van de Limburgse monografieën. Weer veel tijd verloren maar hopelijk is het nu in orde, al kan ik de bankkaart maar ten vroegste volgende week donderdag verwachten.
Daarna maar meteen onze wekelijkse boodschappen gedaan.

Toen we eindelijk thuiskwamen, belde ik eerst met Nany. En dan viel ik weer per toeval op iets waar ik al lang naar zocht.

Een interview met Didier Raoult over wat er allemaal gebeurde de vorige jaren. Hij zegt al meteen dat hij hoopt dat de video niet zal gecensureerd worden zoals zoveel andere, enkel omdat er ook over chloroquine zal gesproken worden. Hoewel wat hij allemaal vertelt alles behalve opbeurend nieuws is (hij praat blijkbaar veel opener sinds hij op pensioen is), lijkt hij ervan overtuigd dat de waarheid ooit aan het licht zal komen.

Het is allemaal een kwestie van geld geweest, zegt Raoult. Dat chloroquine soms gevaarlijk is voor het hart ontkent hij niet maar dat is zeker niet het geval bij de dosis die hij toediende en op de korte termijn waarop het medicijn werd toegediend. Eigenlijk wist ik dat al lang (wij slikten in Congo het medicament in kleine dosis zelfs zes jaar aan een stuk, preventief tegen malaria) én, zelfs al was ik ervan overtuigd dat het middel zou helpen tegen corona, ik zou het nooit aan Roger, die hartproblemen heeft, laten toedienen. Raoult vertelt dan ook over het verkeerd gebruik van het medicijn door sommige ziekenhuizen, en over die fake studie in The Lancet

Zelf zijn ze daarna in Marseille een beloftevolle dubbelblind studie begonnen die voorbarig werd stopgezet door de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij vertelt ook dat men onderzoekers verplichtte positieve resultaten te vervalsen ten voordele van duurdere nieuwe middelen. Raoult spreekt over de belangenconflicten en de corruptie die men (volgens hem) in Frankrijk heel vaak tegenkomt en zegt dat de meeste tegenstanders van chloroquine zich schuldig maakten aan zulke belangenconflicten. 

Ik vond het dus een heel interessant interview maar  ik ben er veel minder van overtuigd dan Raoult dat de wereld ooit de volledige waarheid zal kennen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten