maandag 25 april 2022

Allergisch voor stof, echt?

Ik ging in de vooravond naar de dokter omdat ik voorschriften nodig had. Hij merkte zelfs niet op dat ik "verkouden" ben! Ik heb er ook niets over gezegd (ik kreeg daar maar één korte niesbui). 

Ik stelde me wel nog vragen over die allergie. Het is hier altijd vrij stofferig geweest door al onze boeken, waarom zou ik daar nu pas last van krijgen? Omdat de kachel brandt de laatste avonden? Het is geen hooikoorts, vermits ik buiten minder last heb dan binnen.  En oké, een allergie kan soms plotseling optreden. Toch keek ik 's avonds laat nog eens naar de mogelijke bijwerkingen van alle medicijnen die ik nu slik (het zijn er "slechts" drie maar ik vind dat al heel veel). Dat had ik eerder moeten doen: een van die medicijnen heeft als mogelijke bijwerking "allergische rinitis"!  Had ik dat eerder geweten, ik had de dokter wel erop gewezen dat ik "verkouden" ben!😊

Nu vraag ik me wel af: als het een reactie is op een medicament, ben ik dan gedoemd mijn verdere leven te snotteren?

O ja, ik merk al een poosje een andere bijwerking van een van die medicijnen: ik begin serieus veel haar te verliezen. Ik weet dat het een luxeprobleem is, dat het getuigt van ijdelheid... maar ik was al niet verwend met mijn haar! Ik heb altijd vrij weinig, dun haar gehad, dat heel snel vet wordt en dat, als ik  het iets te vaak was, nog sneller vet wordt. En het is heel snel "te vaak" voor mijn haar! De enige troef was dat ik tot nu toe nog maar een paar grijze haren had zodat ik ze niet hoefde te verven (hoewel, ik was toch van plan dat niet te doen: niet zo goed voor mijn broze haren, dacht ik). Maar wat doe ik als ik te veel haar verlies?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten