vrijdag 29 april 2022

Weer kosten en oorlogsdreiging

Roger moest vandaag naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers en normaal gezien zou ik ondertussen voor de boekhouding zorgen van de Limburgse monografieën. Helaas, ik heb nog steeds geen toegang tot de rekening!

Dan maar het avondeten te sudderen gezet en een beetje rondgehangen op het net. Ik weet niet meer waar ik het las (niet in een van onze kranten): in Rusland zou de bevolking via televisie en radio voorbereid worden op een derde wereldoorlog, want Rusland moet wel optreden tegen het agressieve, nazistisch Europa! Als daar nucleaire wapens aan te pas moeten komen, is dat een logisch gevolg van de omstandigheden. Wordt mijn vrees toch bewaarheid (vooral: ik denk dan, heel egoïstisch, dat Brussel wel het doel zal zijn)? 

Roger was vrij snel terug en we besloten nog onze wekelijkse boodschappen te doen (nadat ik mijn stoofschotel van het vuur haalde uiteraard). We hadden niet zo heel veel nodig, dus veel tijd vergde dat niet. Maar... een onbekende reed blijkbaar lichtjes tegen onze auto op de parking: achterlicht stuk. Weer enkele honderden euro kosten dus en de aankoop van dat boek wordt weer uitgesteld! 

En... na de boodschappen, stelt Roger vast dat hij iets belangrijks is vergeten te kopen (het stond niet op mijn boodschappenlijst, want ik wist niet dat hij dat nodig had). Dat betekent dus nog eens naar Sint-Truiden rijden binnenkort, en dat terwijl brandstof bijna onbetaalbaar wordt!

Ik liet ons eten verder sudderen en het was lekker. Alleen stelde ik me weer vragen bij het eten van vlees. Ik eet het heel graag maar ik moet tijdens het eten proberen niet te denken aan het dier waarvan ik een deel aan het eten ben of mijn zin in vlees is meteen over! Ik zei het al, ik begrijp vegetariërs heel goed maar ik hou niet echt van hun gerechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten