dinsdag 26 april 2022

"Over de wetenschappelijke waarheid"

Ik keek deze avond nog eens naar een interview met Didier Raoult. Om te beginnen zegt hij dat hij de moeite niet meer wil opbrengen om te reageren op roddels (hij doet het nog enkel via juridische weg voor wanneer het te erg is) én dat tegenspraak de basis vormt van wetenschap maar tegenwoordig wordt beschouwd als onwetenschappelijk.  

Maar uiteindelijk heeft hij het uiteraard vooral over de coronacrisis. Hij stelt vast (zonder er een uitleg voor te hebben) dat influenza (griep) weer de kop opsteekt terwijl het virus zich twee jaar vrij koest heeft gehouden en eigenaardig genoeg nog steeds aanwezig is in de lente. Dat de laatste tijd covid-patiënten die sterven, sterven "met" covid en niet "aan" covid. Terzijde herhaalt hij wat hij al heel vaak zei: mensen die voortijdig sterven zijn vaak obees. 

Een boostervaccin lijkt hij niet nuttig te vinden omdat volgens hem het virus steeds meer naar een "verkoudheidsvirus" evolueert, maar als een vaccin toch wordt aangeraden, het beter is te wachten op efficiëntere inentingen. 

Hij spreekt ook over een objectieve site met een studie over alle middelen die tegen covid werden gebruikt en hun effecten (jammer genoeg heb ik die URL niet genoteerd en nu ben ik echt te moe: ik ga slapen).   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten