vrijdag 22 september 2023

Boeken van vroeger en nu

Weer heel veel regen vandaag, en het was koud: Roger heeft de verwarming aangestoken. 

We waren zo'n beetje aan het schoonmaken, ik beneden, Roger op de verdieping. En hij bracht me een boek dat hij had teruggevonden op de vroegere kamer van dochterlief, een boek waar ik al lang naar op zoek was: "L'éventail de Séville". 


Ik heb dat boek voor het eerst rond mijn 10 jaar gelezen en daarna verschillende keren herlezen. Onlangs sprak ik erover met Elena (maar helaas zal het Frans ervan nog te moeilijk zijn voor haar), alsook over "Le grand Maulnes" van Alain Fournier dat ik zeker 10 keer gelezen heb. Dochterlief beweerde toen dat ze dat laatste boek in Nederlandse vertaling had en eigenlijk was Roger daarnaar op zoek gegaan in haar kamer. Dat boek heeft hij echter niet gevonden. Jammer, want dat had Elena wel al kunnen lezen.

Deze avond een telefoontje van dochterlief en Matthias die heel enthousiast vertelde over zijn zeeklassen!

En na ons avondeten lees ik nu verder in "Want alles gaat voorbij maar niets gaat over" van Jo Claes, die in dit boek blijft "spelen" met flashbacks. Toch vind ik het boek boeiend! 

4 opmerkingen:

  1. zal ik misschien eens zien of ik dat boek nog heb in het nederlands

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voorlopig nog niets gevonden. De titel in het Nederlands was "het verloren landhuis" zal nog wat verder zoeken. Zou natuurlijk kunnen dat het bij Nadia ligt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's eigenaardig: ik heb als titel voor de vertaling al gevonden "De grote Meaulnes " en "Het grote avontuur", en nu spreek jij nog over een derde titel! Misschien zochten wij dus naar een verkeerde titel? Hoewel, onze boeken zijn alfabetisch per auteur gerangschikt... Ha maar misschien is dat niet het geval in de kamer van Elvira! Wij gaan dus ook eens zoeken of daar een boek ligt met de titel die jij opgeeft! Bedankt!

      Verwijderen