maandag 11 september 2023

Rustige maandag

Vorig weekend hadden we het met Debby onder andere over verschillen in persoonlijkheid en ik voelde duidelijk aan dat ze niet goed begreep waarom ik de "Lock down" zo rustgevend vond. Zij is heel extravert maar ze kent natuurlijk ook korte introverte periodes terwijl ik overwegend introvert ben maar meestal vrij sociaal overkom (ik weet het, dat lijkt contradictorisch). 

Ze toonde me een filmpje dat uitbeeldde hoe zij haar deel "introversie" soms beleeft: op een feest je even moeten terugtrekken in jezelf, in een hoekje of op het wc. Ik probeerde haar uit te leggen dat voor mij zulke korte ogenblikken op mezelf niet voldoende zijn, dat ik heel geregeld een hele dag (en liefst meer dan één dag) op mezelf nodig heb om voldoende energie op te doen. En dat die drang naar geregeld alleen zijn niets afdoet aan mijn liefde of vriendschap voor familieleden of vrienden. 

Ik weet het, moeilijk te begrijpen (mijn heel extraverte moeder Nany begreep het ook niet). Maar vandaag heb ik dus weer volop kunnen genieten van een dag zonder verplichtingen. Buiten de wasmachine even aan het werk zetten, was het een dag vol lectuur, film, een korte, plezante (en onbetaalde - dit detail even voor de fiscus: ik vraag voor geen enkele dienst nog geld 😁) vertaling voor een computerspel dat Hendrik aan het maken is, lekker maar eenvoudig koken en vooral veel dagdromen en mijmeren.  

Weinig sociaal contact dus, behalve heel even via e-mail of berichtjes, met Eva, met Wiemla (moeder van Debby) om haar te bedanken voor de ontvangst gisteren, met mijn tante-vriendin om te vragen hoe het nu evolueert met haar botbreuk en ook heel even met Hendrik in verband met die teksten voor dat computerspel. O ja, ook een telefoontje van straatgenote V. gekregen, die me gisteren blijkbaar tevergeefs had proberen te bereiken.

Wat een zalige rustige maandag was dit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten