zondag 24 september 2023

Mirakel?

Ik volg al een hele tijd een vlogster die terminale uitgezaaide kanker heeft, een vrij jonge Française. Toen ze onlangs in een vlog vertelde vanop haar ziekbed dat ze nog enkel op een mirakel wachtte, dacht ik bij mezelf: als ze nu eens in contact werd gebracht met "Cancer therapy", een zekere Guy in Florida die al meer dan 7 jaar een terminale prostaatkanker met uitzaaiingen overleeft dankzij zijn speciaal suikervrij dieet en zonder medicijnen!

Ik stelde zelf niets in die aard voor aan die vlogster. Om te beginnen omdat ik nooit had gereageerd op haar video's maar ook omdat ze al verschillende keren had gezegd dat ze niets wilde horen van alternatieve therapieën en alleen vertrouwen had in haar dokters.

Maar gisteren, heel laat, zag ik dat "het toeval" ervoor had gezorgd dat die zieke vlogster die Guy uit Florida had gevonden en zelfs met hem had getelefoneerd

Heel waarschijnlijk heeft een andere volger van "Ava Medusa" (de kankerpatiënte) haar wel over "Cancer Therapy" gesproken maar het eigenaardigste vond ik dat ze plotseling wel contact zocht met zo iemand. 

En ik dacht: daar heb je het "mirakel" waar ze op wachtte! Want als men spreekt over een "mirakel" gaat het meestal over zulke eigenaardige "toevalligheden" of zelfs plotselinge veranderingen in jezelf, en niet over iets dat zomaar ineens uit de hemel valt.

Vandaag (ik heb immers nog wat meer gedaan dan lezen deze dag 😉) hoorde ik helaas "Ava Medusa" zeggen dat ze zich niet in staat voelt het suikervrije "dieet" van die Guy uit Florida te volgen en dat ze toch maar verder zou doen wat haar dokters haar aanraden. 

Maar als je weet dat de dokters haar ouders hebben aangeraden die jonge vrouw te vragen of ze niet voor palliatieve sedatie wil gaan...

1 opmerking: