vrijdag 1 september 2023

Eerste schooldag

Ze belden ons deze middag op nog voor ik zelf de kans kreeg om te telefoneren! De drie "kindjes" zijn heel enthousiast!

Elena, die nu in het middelbaar zit, was naar haar nieuwe school in Leuven gefietst, ze had geen regen gehad onderweg en ze had al gesympathiseerd met twee klasgenoten. Haar titularis is de leraar godsdienst en haar leerkracht Latijn lijkt heel sympathiek. Matthias had eigenlijk liever een andere "meester" gekregen maar was toch heel blij dat de school herbegon en Eva had al een poosje heel veel zin om haar schoolvriendjes terug te zien. Zij werd al meteen op een verjaardagsfeestje uitgenodigd. Wij ontmoeten ze heel binnenkort en ik kijk echt uit naar hun schoolverhalen! 

Hier heeft het vandaag ook minder geregend dan aangekondigd door de media. Buiten enkele huishoudtaken deden we niets speciaals (en nee, de bibliotheek is nog steeds niet opgeruimd, want nu vond Roger het nodig een andere kamer op te ruimen). 

Deze avond, terwijl Roger kijkt naar "The Third man", heb ik nog enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overgetikt en nu krijg ik dit voorgesteld door YouTube om de avond af te sluiten: over de "concurrentie" tussen natuurlijke en chemische middelen tegen malaria. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten