dinsdag 5 september 2023

Gewoon gezellig

Dochterlief had gevraagd of we op de kindjes konden passen na schooltijd: zijzelf zou pas rond 18 uur thuiskomen. Toen we om iets over 15 uur het huis binnengingen, bleek ze toch thuis te zijn; verandering van programma. Matthias en Eva kwamen thuis maar op Elena, die met de fiets van Leuven moest komen, was het nog even wachten.

Ik stelde dus voor een kort bezoek te brengen aan schoonzus L. Ze had een drukke dag gehad en zat rustig televisie te kijken. We bleven dus slechts een half uurtje.

Ondertussen was Elena ook thuis geraakt en zodra Roger en ik terug waren, werd er "gevieruurd" met een drankje, een stuk fruit, een koekje en heel veel verhalen over school. Alle drie de kindjes leken heel enthousiast. Terwijl Elena later al een eerste lesje Latijn instudeerde en Matthias met een buurjongetje ging spelen, speelden Eva en ik Rummikub tot wanneer dochterlief (die lessen aan het voorbereiden was) begon spaghetti klaar te maken.

Schoonzoon kwam thuis, we dekten de tafel op het terras (het was prachtig weer, ik schat net geen 30°C). Dochter en schoonzoon aten snel omdat ze nog naar een ouderavond op school moesten - wij aten nog niet, want we wisten dat Zeger zich bij ons zou voegen na zijn werk. Zeger kwam eraan, we aten, er werd verteld, gelachen, de kindjes werden geplaagd door hun oom, kortom, het was gewoon gezellig. Nadat dochterlief en schoonzoon terug thuis waren, dronken we nog koffie of thee op het terras, gingen de kindjes één voor één naar bed en iets over 21 uur vertrokken wij terug naar Haspengouw. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten