zondag 10 september 2023

Weekend met Hendrik en Debby

Ze kwamen vrijdagavond heel laat aan in Sint-Truiden, we aten dus op een onbehoorlijk laat uur soep gevolgd door varkensgebraad (linzenburger voor Debby) en gewokte groentjes en uiteraard gingen we veel te laat slapen. Er moest immers zo veel verteld worden sinds de laatste keer dat we elkaar zagen. Het was heet (rond de 30°C buiten, 26°C binnen) en ons terras staat nog steeds vol met de rommel achtergelaten door de aannemer: Debby, die had gehoopt buiten te kunnen zitten, was wel wat ontgoocheld, merkte ik.

Zaterdag stonden we laat op. Enkele boodschappen gedaan en dan reden we naar "Nieuwenhove" waar de "kinderen" het bos zouden inwandelen terwijl  Roger en ik op hen zouden wachten met een drankje op het lommerrijk terras. Helaas, daar bleken alle tafels "gereserveerd". Omdat Debby bleef aandringen op "een terrasje doen" reden we nog eens naar de brouwerij van Kerkom. En daar werden Roger en ik door de "kinderen" getrakteerd op een "Bink" op het binnenplein dat ruim beschaduwd was door parasols.


Na ons avondmaal (een tajinegerecht) stelde Roger voor de avond door te brengen in onze bibliotheek, waar het opvallend koeler is dan in de rest van ons huis. Hendrik en Debby brachten er glazen en flesjes naartoe, zorgden voor een sfeervolle verlichting en muziek en weer werd het een lange, gezellige avond bijpraten, filosoferen en discussiëren.



Vandaag mochten Roger en ik naar het verjaardagsfeest van Debby's vader. Het was ondertussen nog heter geworden (tot 32°C) en ik was heel blij dat de festiviteiten doorgingen onder een parasol in de tuin en niet in huis, want daar leek het mij nog veel warmer dan hier!
Roger en ik waren er, samen met een vriend van de tweelingbroers van Debby (die we al hadden ontmoet op een ander feestje) en een buurvrouw (die me bijna heel haar leven vertelde en me liet nadenken over het geroddel in kleine gemeentes), de enige "buitenstaanders". Debby's ouders, broers, schoonzus en nichtjes zorgden er echter voor dat we ons geen buitenstaanders voelden en het werd dus weer een gezellige middag en avond: geschenkjes, drankjes, keuvelen, grappen en lekker eten.

Tegen 21 uur brachten Roger en ik Debby en Hendrik naar het station van Heist op den Berg, van waaruit zij naar huis zouden sporen en wij terug naar Haspengouw rijden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten