vrijdag 9 april 2010

Diets-Heur

De gast op de Heemkunde-avond van gisteren sprak over de vele vondsten die hij had gedaan op de Kuilenberg te Diets-Heur. Vermits we toch een uurtje zouden wandelen (zoals bijna elke dag) stelde Roger voor eens te zoeken naar die ‘Berg’.
Het was niet de eerste keer dat we in Diets-Heur waren. Een mooi dorpje, hoewel het kerkje, aan de rand van het dorp, eerder lelijk is (we hebben geen foto’s gemaakt). Maar we zochten dus de straat die  ‘Kuilenberg’ heet. En hebben die gevonden, aan de andere rand van het dorp. Dat werd klimmen tot aan een veld waarop die straat uitgaf. Een deel van dat veld was al bezaaid, dus daar konden we niet verder over lopen. Een ander deel was wel omgeploegd, maar nog niet bezaaid en we liepen daar verder tot aan inderdaad een ‘kuil’ waar we geiten zagen grazen. Onderweg vloog er een koppel fazanten op. En overal lagen scherven, silexstenen, fragmenten van artefacten. We hadden jammer genoeg geen plasticzak bij om wat in te verzamelen. Nu, ik zie ons niet echt weer, zoals in de tijd van Elvira haar thesis, de velden ‘afstappen’ en allerlei scherven en stenen oprapen! :-)

De fruitbomen beginnen te bloesemen. Voorlopig is het nog alleen de sleedoorn die in volle pracht staat  maar je merkt aan de botten dat het niet lang meer zal duren voor de andere bomen volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten