dinsdag 27 april 2010

Rullingen en gratin van flageolets

Morgen krijgen we eindelijk het bezoek van mijn oom en tante (ik beschouw haar meer als een vriendin: ze is amper 3 jaar ouder dan ik, en jonger dan Roger).  Uiteraard zullen we na het eten gaan wandelen. Daarom gingen we vandaag op verkenning. En het wordt waarschijnlijk weer Rullingen. Enkele impressies:

 

IMG_0713

 

P1130767

P1130768

 

P4274310

 

P4274311 

 

 P4274312

 

P4274313

 

P4274314

 

P4274315 (Foto’s Roger)

Toen we thuiskwamen, kreeg ik een dringende vertaling binnen. Daar heb ik dan nog een deel van de avond aan besteed. Ondertussen heb ik ook voor het eten gezorgd en, vermits ik niet veel tijd had, moest ik weer heel snel iets in elkaar flansen.  Toch was het heel lekker!

Voor ons beiden heb ik gebruikt:

2 blikken flageolets

3 aardappelen

100 gram hamblokjes

1/3 karton sojaroom

1/3 kopje kippenbouillon

Veel geraspte kaas

Bereiding:

Ik heb de flageolets laten uitlekken, de aardappelen in stukjes gesneden en half gaar gekookt. De sojaroom heb ik vermengd met de bouillon.
Flageolets, aardappelen en hamblokjes gingen in een ovenschotel. Alles werd overgoten met de mix van sojaroom en bouillon.   Daar bovenop heb ik geraspte kaas gestrooid en daarna ging alles voor een klein half uurtje de oven in, tot het gerecht mooi gegratineerd was.

Zeker geen zout aan toevoegen: de bouillon, de hamblokjes, de flageolets en de kaas bevatten er al genoeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten