dinsdag 13 april 2010

Rullingen

Vandaag gingen we eindelijk onze spullen naar het containerpark brengen! Daarna wilde ik absoluut even wandelen, niet alleen omdat we dat elke dag proberen te doen: het was ook echt lenteweer.
Eerst reed Roger naar Kuttekoven (wat hebben de dorpen toch soms speciale namen hier: Heks, Kuttekoven, Hendrieken, Jeuk, enzovoort). Maar daar was het zo druk! Zou de lenterush al begonnen zijn?
Dus reden we langs de velden verder naar het kasteel van Rullingen.

IMG_0685 (Foto Roger)

We wandelden via het park tot in het bosje, waar een tapijt van bosanemonen ons opwachtte. Prachtig!

IMG_0679 (Foto Roger)

Dat deed mij eraan denken dat waarschijnlijk de daslook ook in bloei staat in de Mombeekvallei!  We moeten daar dus dringend weer eens gaan stappen!

IMG_0683

Bosanemoon (foto Roger)

Vanuit het bosje wandelden we een plantage in. Laagstambomen, dus niet de mooiste. Toch zagen we in de verte al kerselaars die bloesemden. Heel binnenkort wordt het echt feeëriek in ons Haspengouw!

P4134160 (Foto Roger)

En nee, toen we uiteindelijk weer in Rullingen aankwamen, zijn we niets gaan gebruiken in het ‘Jachthuis’, het café dat hoort bij het kasteel. Er stonden nog geen tafels op het terras, en binnen mag je niet roken! Trouwens, we wilden nog even naar de kringloopwinkel in Sint-Truiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten