zondag 2 mei 2010

Een rustige zondag thuis en virtuele reizen

De toeristische tekst (nee, niet voor deze regio) die ik normaal deze middag moest leveren, had ik al vrijdag avond heel laat doorgestuurd. Tja, er werd van mij verwacht dat ik gisteren, op de dag van de Arbeid, zou gewerkt hebben. Maar misschien is het  normaler dat je werkt op de dag van de Arbeid dan dat je op die dag niet werkt? Waarom noemen politici anders een rustdag ‘dag van de arbeid’?

Zeger was hier en tijdens onze brunch regende het de hele tijd, en later bleef het met tussenpauzen heel regenachtig, en we kregen zelfs onweer. Niet erg: Roger en Zeger hadden een druk gesprek over foto’s en fototoestellen. Ze lijken allebei even bezeten door fotografie. En maken allebei prachtige kiekjes. Hier zijn er van Zeger: http://sad.nostalg1c.org/fotos/index.php?d=./

Ik bak niet veel van foto’s hoewel ik een heel degelijk vroeger fototoestel van Roger gebruik. Maar pannenkoeken kan ik wel bakken. Dus verraste ik mijn mannen rond het vieruurtje met die lekkernij (oei, ik lieg: Roger vindt pannenkoeken niet echt lekker). Dus nee, ik plezierde alleen Zeger ermee.

Daarna hebben Zeger en ik virtueel gereisd met Google Maps. We gingen naar Burgos, naar Cuenca, naar Huesca, zelfs naar Matadi in Congo (waar ik mijn kinderjaren heb doorgebracht), naar De Burburestraat in Antwerpen (waar we meer dan 20 jaar hebben gewoond: http://maps.google.be/maps?ll=51.209443,4.390949&spn=0.001304,0.004128&t=f&z=19&ecpose=51.20785766,4.390949,187.54,0,44.998,0) en kwamen terug naar Veulen waar ik echt de ramen van zijn kamer kon onderscheiden op Google Maps! Hij toonde mij dat in sommige landen je al echt virtueel door de straten kunt wandelen.  Nog niet in België.
Ik had daar al over gelezen en ik stelde aan Zeger de vraag die ik toen ook las in een krant: zijn die foto’s geen inbreuk op de privacy? Maar nee, hoor! Alle gezichten die herkenbaar zijn, alle plaatnummers van auto’s worden wazig gemaakt. Nee, met dat virtueel reizen ontmoet je voorlopig nog geen bekenden in het buitenland! :-)

Maar, als ik eens zo oud ben dat ik niet meer kan reizen zoals ik het graag doe, kan ik dus via Google Maps zelfs de campings terugvinden waar we ooit gelogeerd hebben! Tof, tof, tof!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten