zondag 16 mei 2010

Otrange, Lauw en Kerniel

Het is zondag vandaag, dus zou ik niet werken. Ik vind dat de schepper het goede voorbeeld gaf: minstens 1 dag per week zouden we moeten staken. Hoewel dat als huisvrouw niet echt mogelijk is: er wordt van jou verwacht dat je toch minstens voor het eten zorgt.

Uiteraard gingen we even wandelen. Vanuit Otrange (in Wallonië) volgden we de loop van de Jeker, door beemden, richting Lauw (dat ligt dan weer in Limburg). Wat een rustige, zalige site! We snoven het bedwelmend parfum op van de meidoorn en  we hoorden niets dan vogels: wilde eenden en ganzen, mussen, merels, enz.

P5164555

 

P5164553

 

P5164554

(Foto’s Roger)

We kwamen enkele opvallende natuurlijke ‘kunstwerken’ tegen, zoals bijvoorbeeld een boom die een band, die hem had moeten beschermen vlak na zijn aanplanting, in zijn stam geïntegreerd had.

P5164551

(Foto Roger)

En, je gelooft het niet: weer een laars!

P5164556

(foto Roger)

 

Toen we bijna in Lauw waren, zijn we teruggekeerd naar Otrange (waar onze auto stond) via de velden, een bosje, en uiteindelijk een landweg.

P5164558

(Lauw, Foto Roger)

Het was vrij warm en we vonden dat we als beloning een Trappist hadden verdiend. Dus reden we nog eens naar Kerniel. http://jessymaesen.blogspot.com/2010/03/kerniel.html

We hadden onlangs van een buurvrouw gehoord dat het klooster van Coolen zijn cafetaria weer had geopend. Dat zouden we dus even ‘onderzoeken’. Het woord ‘cafetaria’ is een beetje misleidend: vroeger kon je er ook Trappist drinken. De cafetaria bleek inderdaad open, je kon er opnieuw Trappist drinken, en er stonden, zoals vroeger, ook tafeltjes op het binnenplein van het klooster.

En daar hebben we nog genoten van dat lekkere bier, terwijl Roger herinneringen ophaalde aan zijn kinderjaren in Kerniel, en aan ‘het prille begin van zijn loopbaan’ zoals hij dat noemt: hij heeft zijn kleuterschool in dat klooster gelopen. Inderdaad, vroeger herbergde dat een schooltje.

P5164567

(foto Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten