vrijdag 7 mei 2010

Speurtocht

Hoe vaak heb ik vroeger, hier in Veulen en daarvoor in Roosendael ( http://www.roosendael.be/NL/ ) waar we tijdens de Antwerpse Sinksenfoor het lawaai ontvluchtten, speurtochten en schattenjachten georganiseerd voor de kinderen en hun vriendjes! Ik genoot er evenveel van als zij!

Vandaag had ik weer dat blije, kinderlijke gevoel. We reden terug naar Heks. Een beetje verder dan het wachtbekken liepen we een wandelweg in die we goed kennen. Maar deze keer wilden we niet de bekende wandeling door de beboste beemd maken. We zochten naar de achterkant van het wachtbekken dat we gisteren met Heemkunde Groot Heers bezochten. Nog voor het wandelpad het bos inliep, verlieten we het in de richting van het wachtbekken. We liepen een poosje aan de rand van een akker, door een wirwar van uitgebloeide sleedoornstruiken die een van de aftakkingen van de beek omzomen. En ineens zagen we de gezochte site. Een beetje verder lag er een plank over de kleine waterloop, en wat bleek: langs die kant is het domein helemaal niet afgesloten.

Wat een stilte en rust, zo dicht bij het dorp! We hoorden alleen de kikkers van de amfibieënpoel en de eenden. En zagen weer een blauwe reiger opvliegen

Hoewel het niet echt mooi weer was, heeft Roger toch mooie foto’s kunnen schieten!

IMG_0724 

 

IMG_0725 (Eigen foto’s)

P5074386

 

P5074388

 

P5074390

 

P5074391

 

P5074392

 

P5074393

(Foto’s Roger, met op de twee laatste kiekjes een zicht op Heks vanaf het wachtbekken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten