woensdag 26 mei 2010

Regen, regen en Matadi

Het heeft vandaag de hele dag geregend! En koud dat het was! Ongelooflijk wat een temperatuurschommelingen we hier meemaken. Maar… Die hebben we de laatste jaren zelfs in het binnenland van Spanje, waar het vroeger niet uit te houden was door de warmte, meegemaakt. Ik weet nog dat we daar voor twee jaar echt kou hebben geleden; en dat Zeger, Hendrik en Anneke die dat jaar ook naar Spanje zijn gegaan, in Avila zelfs hagel hebben gekregen. De aarde warmt blijkbaar echt op!:-)

Geen wandeling dus vandaag. Na onze uitgebreide boodschappen heb ik me bezig gehouden met de Matadi-reünie die ik samen met mijn Roger en onze vriend Roger Beeckman elk jaar in september organiseer, in navolging van onze pastoor uit Matadi (Congo) die dat heeft gedaan van 1961 tot 2001.

Vanaf 2002 heb ik de organisatie overgenomen. ‘Onze’ Marcel Inghels (de pastoor in kwestie dus) kon het echt niet meer aan. Hij is trouwens overgegaan (gestorven) in 2005. Maar ik kon dan weer zijn grote ‘meute’ van zeker 200 mensen niet aan en sinds 2002 gebeurt de reünie ‘en petit comité’.

Een klein gezelschap dat elk jaar weer aangroeide.

Dit jaar rijst echter een serieus probleem! Het restaurant (Chateau de la Motte: http://chateaudelamotte.com/) waar we de laatste jaren vergaderden blijkt zijn prijzen met 40% te hebben verhoogd. En alle andere restaurants lijken even fel te zijn gestegen in prijs. Hoe kan dat toch, net nadat het btw-tarief voor de horeca verminderd werd?

We zijn dus naar een andere locatie aan het zoeken, Roger Beeckman, zijn lieve vrouw en wij…

O ja, een beetje uitleg bij Matadi: ik heb daar de (bijna) mooiste jaren van mijn leven doorgebracht, mijn kinderjaren! Zie http://sad.nostalg1c.org/leespunt/?t=2&b=marraine,herinneringenaanmijngrootmoeder.txt en http://www.congo-1960.be/hetfeest.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten