woensdag 8 februari 2012

Heemkunde en fotografie

Deze avond vond de algemene vergadering van Heemkunde Groot Heers plaats. Na het officiële gedeelte (waarvoor Roger heel veel werk heeft gehad) volgde een korte les “Digitaal fotograferen”.
Heemkundigen vinden het immers belangrijk bepaalde dingen op foto’s vast te leggen.

Ik, als leek, vond het heel interessant, herkende vaak punten waar Roger en Zeger over discussiëren, en vond de uitleg heel duidelijk. Alleen miste ik weer een “papieren houvast”. Ik ging er verkeerdelijk van uit dat de spreker  voor een soort “samenvatting” zou gezorgd hebben, die hij dan natuurlijk zou uitdelen. Maar niet dus.

Ik vroeg mij af of mensen die er meer van kennen dan ik het even interessant vonden, en dat was blijkbaar het geval: amateurfotografen (waaronder mijn Roger) hingen na de lezing als een zwerm bijen rond de professionele fotograaf! Glimlach

Maar… Ik kwam verkleumd terug naar huis! We hebben dan wel een eigen lokaal, maar met deze buitentemperatuur (-7°C op dit ogenblik) kon daar amper 15°C worden bereikt. Roger vertelt me dat het lokaal wordt verwarmd met elektrische accumulatiekachels en dat die te veel tijd nodig hebben om op te warmen. Hij vindt, zei hij me in het naar huis rijden, dat ze er beter een hout-kolenkachel zouden plaatsen! Ja, maar wie zorgt daar dan voor? Een “stoof” vraagt immers veel meer werk dan een radiator! Glimlach

En toen ik thuiskwam (en heel snel opgewarmd was), moest ik nog even enkele mails beantwoorden. Onder ander van Jan Gerits: de volgende “Limburgse monografie” is immers wat lang uitgevallen. Hij vroeg me of ik misschien niet bepaalde delen in een kleiner lettertype zou zetten. Wat ik dan ook nog even heb gedaan, en ik vind dat het niet stoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten