zondag 26 februari 2012

Verjaardag Nathalie en Stephanie

Vandaag vierden mijn broertje en schoonzusje de verjaardag van hun twee dochters. 15 en 13 jaar al. Een aangename familiebijeenkomst met heel lekkere gerechten en wijn. Alleen jammer dat onze kinderen er niet bij kunnen zijn (dat zouden 6 mensen meer zijn en nu al is hun grote eettafel krap voor hen, de grootouders, ooms en tantes).

Ik ben geen prater, ik heb dus meestal geluisterd naar de conversaties van anderen. En ik moet zelfs zeggen “proberen te luisteren”, want weer viel het mij op hoe sommige mensen door elkaar praten en elkaar niet laten uitspreken! Glimlach

Men had het vooral over de actualiteit, en onder andere over het ongeval van prins Friso en de coma waar hij waarschijnlijk niet zou uit ontwaken. Nany had gehoord dat euthanasie in zijn geval geen optie was omdat de koninklijke familie van Nederland protestants is en euthanasie verboden is door de protestantste kerk. Maar volgens mij verbiedt de katholieke moraal ook euthanasie! Nany wilde dat niet geloven, omdat euthanasie wettelijk toegelaten is. Maar net zoals niet alles wat de wet toelaat daarom moreel aanvaardbaar is, is niet alles wat wettelijk  is, ook toegelaten door de kerk.

Trouwens, als het slachtoffer niet op voorhand heeft gevraagd om in zulk geval euthanasie toe te passen (ik zal maar het woord “plegen” niet gebruiken, of ik krijg weer het verwijt dat ik mijn eigen moraal wil opdringen), mag men dan de stekkers uittrekken volgens de wet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten