zaterdag 4 februari 2012

Spinazie met kikkererwten

Jaren geleden werd ons dat als tapa geserveerd in Cordoba. En ik probeerde het daarna thuis zelf klaar te maken: zo lekker vonden we dat gratis gekregen hapje. Wat ik ervan terechtbracht, leek ons hetzelfde te smaken als die tapa, dus schreef ik “mijn” recept op.

Vandaag stond het nog eens op het menu. Heel gemakkelijk en snel klaar!

Voor twee personen heb je nodig:

300 gram diepvriesbladspinazie (zonder room)

De inhoud van 1 klein blik kikkererwten (ongeveer 120 gram), uitgelekt en gespoeld

1 gesnipperde ui (vrij groot exemplaar)

2 gesnipperde knoflookteentjes

Een beetje olijfolie, zout en peper

En zo maak je het klaar:

Spinazie even koken in weinig gezouten water.

Zodra die gaar is, de ui, look en kikkererwten in olijfolie laten sudderen, daar de (niet te fel) uitgelekte spinazie bijdoen en zout+peper naar believen toevoegen.

Dat heb ik opgediend met aardappelen en gebakken kabeljauw (in Cordoba kregen we er een kwarteleitje bij, en ik heb het gerecht ook al geserveerd met een gebakken kippenei). Omdat ik vind dat kabeljauw niet veel smaak heeft, heb ik de vismoten eerst even gewenteld in bloem + sesamzaadjes, zout en peper.

Echt lekker, maar je moet natuurlijk kikkererwten lusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten