woensdag 22 januari 2014

Een beetje verdwaald

Tussen allerlei werkjes en het klaarmaken van “lapin en gibelotte” door (ik heb wel geen boter gebruikt en de “lardons” achterwege gelaten wegens te vet voor Roger, en veel meer champignons gebruikt dan in het recept waar de link naar voert) brachten we vandaag een van mijn pantalons naar de droogkuis. In die buurt (Klein-Gelmen) maakte Roger enkele foto’s van een lemen vakwerkhuis dat al een poosje staat te verkommeren.

Klein-Gelmen, hoek Steenweg met Schepenbank: een schuur in verval. In augustus 2009 was het gebouw nog intact

Klein-Gelmen, hoek Steenweg met Schepenbank: een schuur in verval. In augustus 2009 was het gebouw nog intact Foto’s Roger

Deze avond heeft hij op Street View gezien dat het gebouw in augustus 2009 nog intact was! Wat gaat dat instorten snel!

Daarna gingen we een uurtje wandelen in Mechelen-Bovelingen, in het natuurgebied Overbroek. Weer was het daar zo stil, op het geroep van enkele vogels na.

P1226578 Foto Roger

Na een poosje wist ikzelf echter niet meer waar we ons precies bevonden: ik voelde me echt gedesoriënteerd. Gelukkig heeft Roger een uitstekend richtingsgevoel (waar ik op vertrouwde) en bracht hij ons, na een paar omzwervingen, veilig terug naar de auto. Ik heb ervan genoten (wat een ongelooflijke zachte winter dit jaar!).

Na ons avondmaal (dat konijn “en gibelotte”, op mijn manier bereid, was echt heel lekker) heb ik nog een uurtje liggen lezen in de relax (in een boek geleend van onze schoonzoon: een boek van bijna 600 bladzijden, het soort boek dus waar ik normaal gezien niet aan begin omdat ik herhalingen en overbodigheden vrees, wat hier echt niet het geval is; maar daarover later meer: ik ben immers maar in de helft).

Daarna nog een gesmaakte aflevering van Star Trek. Fijne dag was het dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten