donderdag 30 januari 2014

Gedichtenavond in de Herkenrodehoeve

Al jaren organiseert Maj Vandergeten (niet in haar eentje veronderstel ik?) een gedichtenavond in Heers op Poëziedag. Al enkele jaren nodigde ze ons uit maar telkens waren we bezet. Dit jaar vroeg ze het ons vroeg genoeg maar weer mislukte het bijna: onze dochter moest deze avond werken en rekende op ons om de kindjes bij te houden. Gelukkig hebben we kunnen wisselen met hun andere grootouders, Maria en Michel.

Maj kreeg voor deze avond weer een prachtige ruimte ter beschikking in de Herkenrodehoeve van Frans Vandueren.

We waren met een veertigtal persoonlijk uitgenodigde mensen (het ging dus niet om een openbaar evenement: en ik uiteraard fier dat we gevraagd werden!).

Weer kwamen we een heel aantal bekenden tegen: Jean-Paul en Ghislain (leden van  Heemkunde Groot Heers), Maj (uiteraard), haar echtgenoot Charlie, haar zus Lieve (die ons al zoveel biertjes heeft cadeau gedaan in haar bierhandel) en haar vriendin, Monique en haar man Marcel, de neef (in de betekenis van “kozijn”) van overbuurvrouw Marie-Claire, en uiteraard Frans Vandueren zelf.

P1306636 Lieve en vriendin

P1306633 Met Maj (foto’s Roger)

Het werd een onvergetelijke, sfeervolle avond met opvallend veel klasse! Rond een herdenking van Miel Cools (van wie de weduwe en  dochters aanwezig waren) werden verschillende thema’s geweven met prachtige, bekende en minder bekende teksten, liedjes en muziek.  Al luisterend genoten we van uitstekende wijn of bier en tijdens de korte pauze maakten we een beetje nader kennis met de andere aanwezigen.

Mensen die een gedicht wilden laten horen maar van zichzelf weten dat ze niet goed kunnen voordragen mochten een beroep doen op ervaren voorlezers: echt een pluspunt dat ik al vaak heb aangeraden aan de KVLS waarvan de meeste leden het idee maar niets vinden!Bedroefde emoticon 

Die KVLS-ers hebben ongelijk: ervaren sprekers kunnen met mooie gedichten echt tranen uit jouw ooghoeken te voorschijn toveren (dat was bij mij enkele keren het geval deze avond!).

P1306641

P1306644 Charlie (foto’s Roger)

Echt, een geslaagde avond waar ik volgend jaar nog wil van genieten. Chapeau, Maj!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten