donderdag 2 januari 2014

Tumulus van Gutschoven, boekhouding en lectuur

We zochten het niet te ver vandaag: we maakten foto’s van de tumulus in Gutschoven (deelgemeente van Heers en geboortedorp van Roger). Die tumulus werd in 1985 onderzocht en de voorwerpen die er gevonden werden, waren tot voor kort (nu misschien nog, maar dat kan ik niet verzekeren: we hebben dat  museum al lang niet meer bezocht) te bewonderen in het museum van Tongeren.

P1026361

P1026362

P1026363m Foto’s Roger

Het was opvallend minder koud dan gisteren en dus, vermits die fotosessie ons niet veel beweging had opgeleverd, gingen we nog een half uurtje wandelen in Vechmaal. Waar we werden verrast door de regen.

Dan maar naar huis gereden waar ik na het eten veel tijd heb besteed aan de facturen van de KVLS. Wat haat ik toch dat soort werk (ondanks de “automatisatie” die ik heb uitgevoerd: in feite moest ik alleen het nummer van de factuur aanpassen, het jaartal en het aantal abonnementen invullen; al de rest wordt automatisch aangevuld door het rekenblad dat de factuur eigenlijk is, zelfs de datum van vandaag en de uiterste betalingsdatum)!

Op één factuur was ik vergeten het jaartal aan te passen, waardoor op de geprinte versie te lezen was: “Oostland: periode 1/01/2013 tot 31/12/2013”. Ik merkte mijn vergetelheid dus te laat op en wilde eerst de factuur opnieuw printen. Roger opperde echter (en hij heeft gelijk) dat ik die fout beter manueel zou verbeteren: ze kosten ons al voldoende aan printinkt en papier, die facturen!

Ik overweeg trouwens om voortaan geld aan de KVLS te vragen voor dat printen: voor mezelf print ik bijna niets meer, maar door de KVLS wordt het vaak gevraagd.

Dat doet me denken aan mijn lectuur van deze avond (jawel, nog steeds hetzelfde boek). De auteur blijkt dus inderdaad heel veel verbeelding te hebben. En toch waren er weer details die mij hinderden. Zo wordt in dat politiebureau alles uitgeprint en daarna mooi in kartonnen mapjes opgeborgen! Ik hoop echt dat het er niet zo aan toegaat in een echt politiebureau, want dat zou nogal tijd- en papierverspilling met zich meebrengen! Ook een “aangepaste foto” (bedoeld wordt een foto waarop iemand digitaal ouder werd gemaakt) wordt in dat boek uitgeprint en daarna, manueel én op papier geleverd (dus niet via e-mail) aan degene die de foto heeft gevraagd. Dat is toch (hoop ik) niet meer van deze tijd?

Toen ik daarbovenop weer een paar typfouten ontdekte, was na een klein uurtje voor mij de maat weer vol. Waarom, waarom toch, werd dat typoscript niet door meer mensen nagelezen?

Ik heb daarna voor de afwisseling maar gekeken naar een aflevering van Star Trek en daar heb ik wel enorm van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten