woensdag 5 november 2014

De auto is nog niet gerepareerd

Vermits we tevergeefs op een telefoontje van de garage bleken te wachten, belde Roger maar zelf. Men blijkt maar niet te vinden wat er scheelt aan de motor; maar ze zouden ons echt opbellen zodra ze het hebben in orde gemaakt! We bleven dus wachten.

Heel vervelend: als het morgen in orde komt, kunnen we ons voertuig waarschijnlijk niet gaan ophalen, want er is een grote kans dat er geen bussen rijden (nationale betoging, en dus misschien ook staking).

Deze avond moest ik improviseren voor de maaltijd. Het werd,  na een groentesoep (diepvriesgroenten), een stukje rundsvlees (uit de diepvriezer) met een “restje” selder (echt voldoende) en bechamelsaus. Ik heb al gekeken in de koelkast wat ik eventueel morgen kan serveren en heb gemerkt dat er nog voldoende restjes in zitten (restjes die ik wilde verwerken in heel andere gerechten, maar daarvoor moest ik wel even boodschappen doen) om een geïmproviseerde maaltijd in elkaar te flansen.

Ik wilde vandaag ook de kamer van Zeger onder handen nemen, en morgen de bibliotheek. Toen Roger mij voorstelde de eerste plek voor zijn rekening te nemen, hapte ik onmiddellijk toe… En stelde hem voor die schoonmaal tot morgen uit te stellen: terwijl hij die kamer schoonmaakt, kan ik zorgen voor de bibliotheek. Weer tijd uitgespaard die we vandaag konden besteden aan film en lectuur.

Want, wat hebben we gelezen vandaag (online en op papier)! Ik keek ook naar een dubbele aflevering van Star Trek die ik heel goed vond.

Ik vind alleen dat we te weinig beweging kregen. Hoewel… Roger heeft “ijzerappelen” (de echte naam is Marie-José d’Othée) geplukt. Ladder op, ladder af zorgt toch ook voor een beetje beweging? Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten