woensdag 26 november 2014

Feest!

Vandaag was het grootouders dag in de school van Elena. We werden er al verwacht om 9:30 uur en moesten voor ons doen dus heel vroeg opstaan. Ik heb mij echter niet beklaagd. Samen met Elena en haar andere grootouders (moeke en vake, en liefst in die volgorde noemen, want “vake en moeke” is volgens Elena verkeerd! Glimlach) de klasgenoten van onze grote meid en haar juf maakten we een lange boswandeling. Onderweg ontmoetten we sprookjesfiguren die ons telkens een opdracht gaven (raadsels, zingen, dansen, …) en moesten we zoeken naar bosvreemde objecten die we allemaal vonden (een klok, een plastic vis, een reuze potlood, enzovoort). We maakten een lus terug naar de school waar we lekkere pompoensoep aten.

En we hebben weer veel geluk gehad: pas na de wandeling begon het te regenen.

Voor ons was het feest daarna nog niet voorbij: omdat onze dochter vandaag 35 jaar wordt, volgde, nadat moeke en opa Matthias waren gaan halen bij Lutti, een feestje “thuis”: als aperitief Cava (voor de kinderen “kinderwijn” zijnde vlierbessensiroop aangelengd met water) en heel lekkere hapjes en daarna een vleesfondue met frietjes en allerlei slaatjes (en lekkere wijn). Om te eindigen, vlak voor onze dochter ging lesgeven, taart.

Roger en ik brachten Elena en Matthias mee naar hier. Ze hebben nog langer dan een uur gespeeld, Matthias dronk nog wat melk, Elena wilde een yoghurtje, ze keken naar een filmpje over het lelijke eendje, ik vertelde nog een laatste verhaaltje en ze gingen naar bed waar ze als een blok in slaap vielen.

Ik heb zo’n vermoeden dat Sinterklaas wel eens zou kunnen langskomen deze nacht! Glimlach

Roger en ik hebben veel foto’s gemaakt vandaag maar nog geen tijd gevonden om die op te laden. Een selectie ervan serveer ik dus later.

Nadat de kindjes in bed lagen, kreeg ik de tijd om de binnengekomen mails te lezen. Antwoord volgt later, vrienden!

Ikzelf heb wel even naar mijn oom Nononc gemaild, die morgen wordt geopereerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten