vrijdag 20 mei 2016

Aangename middag met Boudewijn Knevels

We hadden afgesproken op het terras van een café in Heers maar aangezien het vrij koud en bewolkt was, brachten we onze tijd in het café zelf door (waardoor ik wel gespeend werd van mijn sigaretten).

In feite (dat had ik helemaal niet door toen we gisteren afspraken) wilde Boudewijn ons trakteren bij wijze van dank omdat Roger en ik zijn laatste manuscript hebben nagelezen. Heel fel bedankt voor de lekkere Bink-bieren, Boudewijn!

Het werd een heel gezellige middag. Uiteraard hadden we het over een uitgever zoeken voor Boudewijns roman over Gezelle maar ook over waar ik gisteren over schreef.

Het is dus inderdaad niet Boudewijn die een monografie over die weinig productieve auteur (pas op, ik heb niets tegen die persoon op zich) heeft voorgesteld maar het is wel degelijk de persoon, die tegen Jan Gerits onder andere zei dat mijn job alleen bestaat uit "een beetje nalezen",  die Boudewijn heeft gevraagd of hij wilde zorgen voor die monografie.

Ook kreeg ik een antwoord op mijn vraag waarom er niet werd geantwoord op mijn verzoek om aan de volgende monografie een "addenda et corrigenda" toe te voegen. Boudewijn zei dat de voorzitter van de KVLS daar niet wilde voor zorgen: 'de monografie moet maar volledig in orde zijn als ze naar mij wordt doorgestuurd'. Ach, dat argument geldt uiteraard voor gewone literaire teksten (en dan nog! Als het zo was, zou er geen reden zijn om Oostland na te lezen), maar niet voor een meer wetenschappelijke tekst!

Is men aan het proberen de Limburgse monografieën los te weken van de KVLS, vroegen Roger, Boudewijn en ik ons af!

Ondanks die negatieve noten werd het een heel gezellige middag. En, wat heeft Boudewijn het druk zeg: toen we rond 18 uur afscheid namen van elkaar, moest hij alweer naar een andere afspraak... ik alleen nog koken en mails beantwoorden.

1 opmerking:

  1. Ik verneem vandaag in een mail dat die "addenda et corrigenda" wel degelijk zullen toegevoegd worden aan de jongste monografie. Edith heeft ervoor gezorgd. Wat zal Jan blij zijn!

    BeantwoordenVerwijderen