woensdag 25 mei 2016

Babysitten


Eigen foto's
We gingen vandaag babysitten. Na het middageten kwam buurmeisje Anna spelen en omdat ik vermoedde dat ik dus zelden zou gesolliciteerd worden door de kinderen stelde ik aan Roger voor dat hij even een bezoek zou brengen aan zijn zus L.

Maar... Elena, Matthias en Anna vroegen me wel geregeld of ik mee kwam spelen. Helaas, dat was vaak wanneer Eva mij nodig had, om verschoond te worden, om een fruitpapje te eten, of gewoon om getroost te worden. Eva was nogal huilerig vandaag en op een bepaald moment had ik echt de indruk dat ze leed aan de "pak me op-ziekte" (hoewel het ook duidelijk is dat ze tandjes krijgt). Ze ligt ook niet meer graag plat maar wordt nog vrij snel moe van het rechtop zitten.

De "grote" kindjes hebben veel en goed gespeeld en rondgelopen in de tuin. Eva heb ik af en toe in haar relax op het terras gezet. Ik zat dan naast haar met mijn boek (jawel, van Emmy) maar ik heb amper twee bladzijden kunnen lezen: er kwam nog een oproep om mijn mobieltje en uiteraard vond Eva het weer niet fijn dat ze niet onderhouden werd. Volgens onze dochter is ze al enkele dagen in die stemming: te veel verwend vorige zondag? :-)

Roger en ik zijn vlak na het avondmaal vertrokken om hier nog even op bezoek te gaan bij buurvrouw Marie-Claire, die deze keer vooral goed nieuws te vertellen had (naast toch een beetje slecht nieuws). Ik was heel blij eindelijk nog eens lang met Marie-Claire te kunnen praten (want het wordt erg: ik zag haar vaker toen we nog niet officieel hier woonden dan sinds we in Limburg gedomicilieerd zijn).

Eigenlijk wilde ik deze avond ook voor onze belastingaangifte zorgen maar om eerlijk te zijn: nadat ik nog enkele mails had beantwoord, had ik daar helemaal geen zin meer in. We hebben nog tijd tot ergens in juli, dus ga ik me niet forceren deze avond nog met geldzaken bezig te zijn: ik ga nog even lezen!

P.S. Nee, ik zal niet verder kunnen lezen in "Voetsporen in de tijd": ik moet dringend bellen naar iemand die mijn psychologische raad nodig heeft (eigenaardig toch hoe vaak dat gebeurt: ik ben immers geen psycholoog en heb trouwens relatief weinig lessen psychologie gehad in de Romaanse filologie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten