dinsdag 24 mei 2016

"Voetsporen in de tijd" van Emmy Swerts

Vandaag wilde ik het postume boek van Emmy Swerts uitlezen (om te lezen kreeg ik de vorige dagen helemaal geen tijd). Ik nam het boek dus mee naar de garage waar de auto een routinecontrole zou ondergaan.
Roger stelde echter eerst een wandeling voor terwijl we moesten wachten. We liepen deze keer een lekker geurend bosje in, aan de rand van Hasselt, niet ver van de garage, kwamen na enkele meanders van het paadje bij een sportterrein en een weinig inspirerende woonwijk terecht die we al kenden, liepen na een half uurtje terug naar de garage waar bleek dat we nog een poosje zouden moeten wachten. Ik haalde het boek uit mijn rugzak.
Wat schrijft (ik zou moeten zeggen "schreef") Emmy toch mooi!

Nadat we de auto terugkregen (weer zo veel geld uitgegeven, en er volgen nog uitgaven: sommige stukken moeten vervangen worden!), reden we naar Sint-Truiden voor onze boodschappen.

Rond 17 uur waren we terug thuis waar ik me haastte om voor het eten te zorgen, te eten en enkele mails te beantwoorden die al te lang wachtten (sorry, vrienden, sommigen onder jullie moeten nog even langer wachten op een antwoord): eerst en vooral een mail van Jan Gerits die vroeg of ik wist of zijn addenda uiteindelijk was toegevoegd aan de jongste monografie. Uiteraard moest ik hem teleurstellen!

Ik moest nog was sorteren, een wasmachine in gang zetten, en dan kon ik eindelijk verder genieten van "Voetsporen in de tijd". Ik werd echter onderbroken door een telefoontje van Nany die wilde vertellen over haar shopmiddag met mijn zus Bie. Wat een geluk dat Bie die soort bezigheden voor haar rekening neemt!

Nadat ik de was te drogen had gehangen, kon ik eindelijk verder lezen. Het boek is bijzonder goed gestructureerd, de verhaallijnen zijn boeiend, de achtergrondinformatie lijkt me heel goed gedocumenteerd én er is die bijzonder mooie stijl van Emmy! Nog ongeveer 70 bladzijden van de 340 heb ik voor de boeg en ik weet nu al dat ik het jammer zal vinden het boek te moeten "verlaten".

Maar kom, er wachten nog twee andere boeken, die mijn zus voor mij had meegegeven aan Nany vorige zondag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten