maandag 2 mei 2016

Een dag, die rustig beloofde te zijn, wordt toch vrij druk

Eindelijk lenteweer vandaag: we haalden 18°C in Heers!

Terwijl Roger het gras gedeeltelijk afreed (de hele tuin in één keer bewerken blijkt voor hem te veel te zijn tegenwoordig, net zoals het mij ook niet meer lukt het hele huis op een dag of twee schoon te krijgen: oud worden!), las ik de binnengekomen mails (het laatste boek van Emmy mag ik morgen of overmorgen verwachten, schreef haar dochter me) en belde ik een halfuur met mijn moeder Nany. Ze had een druk weekend achter de rug en zou deze middag weer met een vriendin afspreken.
Wij deden daarna onze wekelijkse boodschappen (maar hebben deze keer maar gezorgd dat we proviand hebben tot donderdagavond: van morgenavond tot dan krijgen we Elena en Matthias te logeren en waarschijnlijk komt de volgende dag Hendrik naar hier. We zullen dus vrijdag zorgen voor proviand voor de volgende dagen, zodra ik weet van Hendrik wat hij graag zou eten).

Nadat ik de boodschappen had opgeborgen, kreeg ik grote honger. En, vermits ik in de Aldi was gezwicht voor avocado's, werd dat mijn heel lekker vieruurtje (een heel duur tussendoortje eigenlijk: ongeveer het equivalent van onze vroegere 20 Belgische Frank voor één vrucht).

Daarna een heel lang telefoongesprek met Jan Gerits: er stonden nog overbodige spaties in de tekst van de volgende Limburgse Monografie. Inderdaad: Word heeft bij mij de neiging een spatie toe te voegen na elk alinea. Ik vond eerst maar niet hoe ik daar kon aan remediëren. Maar na lang zoeken, is het mij gelukt. Ik zou echt meer moeten oefenen!:-) (en ik heb dus nog steeds niet gevonden hoe ik hier een smiley kan aan toevoegen).
Ik heb er daarna wel nog ongeveer een uur werk aan gehad.

Voor het avondeten wandelden we iets minder dan een uur in Heks: Roger heeft zeker voldoende beweging gekregen vandaag. Hij maakte enkele foto's tijdens de wandeling maar eerlijk: ik vind ze niet zo geslaagd. Jammer.

Deze avond wilde ik (eigenlijk wilde ik dat al heel lang) kijken naar "8 femmes". Roger had geen zin (en ik moet hem gelijk geven: het zou echt niet zijn ding zijn geweest) dus keek ik in m'n eentje via mijn eigen pc en op mijn niet ideale scherm.
Maar... Ik heb er wel van genoten!

O ja, tussen ons avondeten en de film, nog even gelezen (uiteraard met bittere chocolade smeltend op mijn tong): kortverhalen van Maupassant, van wie ik de stijl fel apprecieer en zelfs de inhoud van zijn schrijfsels, hoewel ze meestal weinig plot bevatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten