woensdag 4 mei 2016

Spelen met Elena en Matthias

Hoewel de kindjes gisteren vrij laat gingen slapen, werd Elena deze ochtend al voor 7 uur wakker. Ik ben met haar naar de keuken gegaan zodat ze Matthias niet zou wekken en kort daarna kwam Roger daar ook aan. Matthias werd rond 8 uur wakker. Voor ons ontbijt bakte Roger eitjes.
Na een poosje spelen (auto's, poppetjes enzovoort) reden we achtereenvolgens naar de Kringwinkel (nog eens speelgoed kiezen), naar de bierleverancier (de kindjes kregen er een limonade van Lieve!) en naar de plaatselijke AD-Delhaize waar ik, terwijl de kindjes met Roger in de auto wachtten terwijl ze van hun limonade genoten, nog snel enkele aankopen deed voor onder andere morgen (dan zijn de winkels gesloten).
Thuis moest ik uiteraard meespelen met alle nieuw gekochte spulletjes.

Voor het middagmaal bakte ik speltpannenkoeken (de kindjes deden er naar mijn zin wel veel te veel van de pas - op hun aandringen - gekochte bloemsuiker op).

Daarna steeg de temperatuur plotseling heel fel en verhuisden we een deel van het speelgoed naar het terras. Terwijl Roger een beetje snoeide, speelden wij onder andere met oude koffieblikken die we opstapelden en daarna met een balletje probeerden om te gooien. Elena en Matthias hadden duidelijk veel pret... Tot Matthias de tuin inliep, struikelde en in netels terechtkwam. Gelukkig had ik nog Aloë Vera ('die plant waar ze ook parfum van maken, hé oma', zei Elena) in huis: hij was snel verlost van de pijn.

Ineens stelde Elena aan Matthias voor: 'Kom je mee een dutje doen?' Hij ging akkoord en ik vond dat geen slecht idee: zo zou ik ook even kunnen rusten, want 7 uur 's ochtends voelt voor mij nog steeds aan als 6 uur.
Zij hebben echter niet geslapen... en ik ook niet: ik hoorde ze via de babyfoon boven mijn hoofd de hele tijd praten onder elkaar. Na nog geen drie kwartier hebben Roger en ik ze weer uit hun bed gehaald.

Het was tijd voor een vieruurtje: als fruit wilden de kindjes alleen druiven, ze kregen er een koekje bij en appelsap gemaakt door onze vriend Paul P. Ondertussen werd er nog druk gespeeld, onder andere ook met die koffieblikken.

Toen Roger deze avond even op controle moest bij onze huisarts kwam het me goed uit dat de kindjes naar een filmpje vroegen: ze kozen weer voor "Wilde zwanen" en ik merkte, de paar keer dat ik kwam kijken of alles in orde was, dat ze heel aandachtig keken. Ik ging maar af en toe kijken hoe ze het deden, want ondertussen was ik in de keuken bezig met het avondeten en dat is een klein verhaal op zich.
De laatste keer dat we bloemkool aten, vroeg Elena: 'Wordt dat altijd met witte saus gegeten?' waarop ik antwoordde dat je dat ook met mayonaise kon eten en Elena zei: 'Volgende keer wil ik dat wel proberen' en Matthias opmerkte: 'Ik lust geen mayonaise, wel ketchup'. Daarom serveerde ik deze avond, na een tomatensoep met balletjes, koude bloemkool en aardappelen met mayonaise of ketchup en een hamburger. De kindjes hebben ervan gesmuld: dochter van mij, als je ooit te weinig tijd hebt om een bechamelsaus te maken bij bloemkool, denk hieraan! En, weet je (oei, hier hoor ik mezelf zoals ik word nagedaan door Elena), in mayonaise zit eigenaardig genoeg meestal gezonde olie!

Volgde nog een gezelschapsspelletje (een van de vroegere spelletjes van onze eigen kinderen), het avondtoilet en een verhaaltje. Elena en Matthias lagen vandaag rond 20 uur in bed (gisteren was dat later dan 20:30 uur) dus vrees ik dat ze morgen nog vroeger zullen wakker worden dan vandaag (en ik dus ook).

O ja, we hebben al plannen gemaakt voor morgen: de kindjes willen onder andere naar dat cafeetje in Heks, met de visjes (ze bedoelen bij bakker Stephane Malais)!

Deze middag nog even gebeld met Jan Gerits over de volgende monografie van de KVLS, die ik eindelijk helemaal in orde bracht en opgestuurd heb naar Edith. Maar het viel me op hoe moeilijk het was te bellen met Jan! De kindjes eisten me constant op!:-)

Vandaag was dus een speeldag maar ook een heel vermoeiende dag (vooral voor mijn rug): ik ga slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten