donderdag 5 mei 2016

Feestelijke dag

Elena werd vandaag al om 6 uur wakker!:-(
Ze kwam bij mij liggen, ik probeerde haar nog wat in slaap te sussen maar iets voor 7 uur, toen ook Matthias wakker werd, gaf ik het op. Ik was helemaal niet uitgerust en de dag kwam dus langzaam op gang: een fruitsapje voor de kindjes terwijl ik voor het ontbijt zorgde en naar het journaal luisterde. "Het is Rerum Novarum vandaag en veel mensen hebben een dag vrij", hoorde ik. Alsof ze een dag vrij hebben omdat het Rerum Novarum is en niet omwille van "Onze Heer Hemelvaart"! Nu, ik was nog veel te slaperig om me daar over op te winden.

Roger kwam ook naar beneden, we ontbeten (brood, toespijs - jam voor Elena en Matthias - en fruit) en de kindjes wilden daarna al meteen naar een filmpje kijken. Normaal gezien zou ik dat geweigerd hebben, maar nu gaf ik toe. Terwijl ze samen op Rogers pc nog eens naar "De wilde zwanen" keken, rustten Roger en ik nog wat uit op de bank (slapen kwam er natuurlijk niet van). Ik merkte dat de kindjes ook wat hangerig waren: zij hadden duidelijk ook te weinig slaap gehad.

Iets later (na een soja-vanillepudding) werden de kindjes weer heel wakker en gingen we buiten spelen. De zon was van de partij... en ook veel vogels én Boris die, op vraag van de kindjes, door Roger de tuin werd ingestuurd.

Het middagmaal (dat bestond uit een rest tomatensoep waar ik bloemkool had aan toegevoegd, een restje vlees van gisteren, brood en druiven) werd zeer geapprecieerd door Elena. Matthias wilde alleen een stukje vlees, een grote boterham met choco en een trosje druiven.


Foto's Roger
Daarna hebben we nog gezelschapsspelletjes gespeeld (op het terras), getekend, verteld over Pamfiel, "warm en koud" gespeeld (gedeeltelijk binnen - en het was heel grappig hoe kleine Matthias ons op zijn verstopbeurt telkens weer rechtstreeks voerde naar waar hij het voorwerp had verstopt) en om 14:30 uur reden we naar Heks voor het beloofde bezoek aan het "cafeetje met de visjes".

Het was heel druk bij Stephane Malais! Een biertje voor ons en een ijsje plus limonade voor Elena en Matthias later, nadat ze weer heel druk hadden gespeeld, reden we terug naar huis.


Foto's Roger
Ik had pas de spaghettisaus voor het avondmaal klaar toen onze dochter en schoonzoon aankwamen met Eva die bijzonder blij leek haar broer en zus weer te zien. Ook Roger en mij gaf ze opvallend lieve glimlachjes!

Matthias had me tijdens de logeerpartij een paar keer gezegd dat hij Eva miste. Elena sprak weinig over haar zusje. Ze heeft wel een andere opvallende uitspraak gedaan: ze vroeg me op een zeker ogenblik of wij een werkvrouw hebben. Toen ik antwoordde dat ik daar geen geld voor heb, zei ze: 'Zijn jullie dan arm?' 'Nee,' antwoordde ik, 'maar rijk ook niet'. 'Dus zijn jullie niets', was haar conclusie, waarop ik haar moest uitleggen dat er zoiets bestaat als mensen die noch arm noch rijk zijn, maar "gewoon". Ze sprak ook weer vaak over Sinterklaas, stelde zich vragen: hoe komt hij hier binnen? Waarom wordt hij "Heilige Man" genoemd terwijl hij niet in de hemel woont en wel in Spanje. En ze vertelde me dat ze volgend schooljaar naar een andere kleuterjuf moet, want ze zal nog niet naar het eerste leerjaar mogen (ze wordt pas in januari van volgend jaar 6 jaar). Dat vond ze een beetje jammer: ze zou zo graag leren lezen. De kindjes vertelden ook over hun toekomstplannen. Matthias zou het liefst van al piloot worden (en als dat niet lukt, een trein besturen) en Elena ziet zichzelf als stewardess of misschien als juf.

Na het vertrek van de kindjes en hun ouders heb ik opgeruimd, heeft Roger de vaatwasser gevuld en nu gaan we nog een tekst nalezen voor de werkgroep WOI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten